Animació més enllà del moviment

El 3D i les eines digitals han revolucionat el món de l’animació, però el més important continua sent el dibuix. (Escola Joso)

Les tècniques i aprenentatges d’un curs d’animació poden servir de base per a diverses carreres professionals

Per Enric Ventura

La paraula animar, del llatí anima, significa “donar vida” o “dotar d’ànima alguna cosa”.

Gràcies a les millores tecnològiques, l’animació viu en constant evolució. Però realment donem ànima a una animació quan aconseguim que un dibuix ens transmeti alguna cosa.

Aquest és el repte més gran de qualsevol animador i l’objectiu principal del Curs d’Animació especialitzada en Acting per a 2D i 3D de l’Escola Joso.

Quan pensem en animació ens vénen al cap cinema i televisió, però també la publicitat i els videojocs necessiten animadors. (Escola Joso)

El coordinador del curs, Juan Carlos Concha, ho té clar: “Aprendre a dominar un software d’animació només demana hores i la nostra proposta es basa en el dibuix tradicional i es focalitza en l’acting”.

Encara que l’actuació sembli exclusiva dels actors de carn i ossos, les animacions també han de saber actuar, ja que són les encarregades d’explicar-nos una història.

Segons Concha, animar és més que moure personatges. “Es tracta d’explicar que tenen una edat, una psicologia i uns objectius”, assegura.

Dibuixar, dibuixar… i escollir

Accedir a un curs d’aquest tipus requereix unes nocions bàsiques de dibuix: els aspirants han de presentar un book on el més important és el dibuix al natural.

Segurament, el més complicat és escollir el següent pas al final dels estudis. Les sortides professionals són nombroses: avui en dia l’animació és important també més enllà del cinema i la televisió.

Els videojocs i la publicitat són indústries amb una gran demanda d’animadors. I per molt que s’utilitzin ordinadors i tècniques de 3D, el punt inicial sempre serà el mateix: el dibuix.

Molts finals, un mateix principi

Sigui quin sigui el camí escollit, l’animació és un mitjà excepcional per explicar històries que arribin a tot el món. Els primers alumnes del curs d’animació de Joso ja ho estan comprovant.

El creador dels famosos Minions, Sergio Pablos, està preparant la seva primera pel·lícula com a director: es tracta de ‘Klaus’, una producció per a Netflix. Fins a cinc exalumnes de Joso estan treballant en aquest projecte.

D’altra banda, King, l’empresa responsable de l’addictiu videojoc Candy Crush, té una de les seves seus a Barcelona. I també compta amb antics alumnes del curs.

Són dos exemples de la influència del sector de l’animació al nostre país. I tots van començar de la mateixa manera: dibuixant. I tu, t’animes a animar?

View this post on Instagram

En colaboración con @nonstop_barcelona, Escola Joso tuvo el privilegio de contar con la visita de Christophe Jankovic, productor del estudio de Animación francés, Prima Linea, uno de los más relevantes en la actualidad en animación 2D y el único, hasta el momento, que ha producido una película para los estudios GHIBLI 'La Tortuga Roja'. El productor visitó nuestro centro para una sesión especial para ofrecer una charla del sector con profesionales y también realizó una revisión de portfolio con jóvenes talentos de cara a futuros proyectos. Una forma muy exclusiva también acercar a nuestro alumnos de 'Animación, acting 2D y 3D' como prepararse para saber como moverse en el mercado laboral. ••• #EscolaJoso #Barcelona #ChristopheJankovic #Animacio #Animación2D #Animation #PrimaLinea #2D #ClaseMagistral #drawing #cinema

A post shared by Escola JOSO (@escolajoso) on

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here