Un any per gaudir de la cultura

Europa celebra al 2018 l'Any del Patrimoni Cultural, per compartir cultura i tradicions entre tots els seus països. (Europa.eu)

Els premis i festivals de cinema, música i arts escèniques ompliran aquest any de cultura

L’any 2018 promet dotze mesos plens d’estrenes de cinema, èxits musicals, exposicions i fires literàries que posaran la cultura en primer pla.

Per començar, aquest és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, una iniciativa perquè els 28 estats de la Unió Europea comparteixin les seves tradicions i patrimoni cultural.

És una manera de donar a conèixer la gran diversitat cultural que existeix a Europa, amb exemples com l’arquitectura gòtica, la dieta mediterrània o els monuments que expliquen la nostra història.

La música inunda el 2018 

Entre concerts i gires, el 28 de gener se celebrarà la 60ª edició dels Grammy, un dels premis musicals més importants del món i un aparador per als artistes més comercials.

Amb un estil molt diferent, el 12 de maig tindrà lloc el 63º Festival d’Eurovisió. Dels set països que van participar a la primera edició de 1956, en l’actualitat participen cantants de més de 20 països, amb estils molt diferents.

Al 2018 també podràs donar la volta al món de festival en festival. Si t’agrada la música electrònica, aquest any podràs gaudir com mai del Sónar, el Festival de Música Avançada de Barcelona, que aquest any arriba a la seva 25ª edició.

Un any de cine 

També a Estats Units, el 4 de març es lliuraran els premis Oscar que aquest any arriben a la seva 90ª edició. Potser no són els més prestigiosos, ni els més encertats, però sens dubte són els premis de cinema que generen més expectació.

Més enllà de la lluentor dels premis, els festivals europeus de cinema també reclamen el seu protagonisme: al febrer d’aquest any se celebrarà la 68ª Berlinale de Berlín; al maig, el 71º Festival de Cannes, i al setembre tindran lloc la 74ª Biennale de Venècia i el 66º Festival de Sant Sebastià.

Aquest any hi haurà moltes estrenes de cinema, però sens dubte serà l’any de les pel·lícules de superherois: Black Panther, X-Men, The Avengers: La Guerra de l’Infinit, Deadpool, Ant-Man, Aquaman… A més, la saga Star Wars presentarà al maig una pel·lícula sobre Han Sol. 

Deixa volar la teva imaginació

I si et ve de gust gaudir d’un bon llibre, aprofita perquè aquest any està ple d’aniversaris literaris de grans obres.

Al 2018 es compleixen 200 anys de la publicació de ‘Frankenstein’ de Mary Shelley, considerada la primera novel·la de ciència ficció. I fa 75 anys, el 6 abril de 1943, es va publicar per primera vegada ‘El Petit Príncep’ de Antoine de Saint-Exupéry, una petita gran novel·la per a petits i grans. 

Música, cinema, dansa , art, festivals de literatura… Tot un ventall d’idees per omplir els 365 dies de propostes culturals. Gaudeix!

Informa’t de tot a Junior Report.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here