Aprendre de franc des de qualsevol lloc del planeta

Gràcies als cursos MOOC podem estudiar des de qualsevol lloc del món. (Getty)

Amb els cursos MOOC podràs descobrir el món, adquirir nous coneixements i aprendre d’una manera diferent

Per Laura Andrés

T’agradaria estudiar des de qualsevol lloc del món alguna cosa que t’apassiona i a més fer-ho de manera gratuïta? Els MOOC (Massive Open Online Courses) són cursos online dirigits a un nombre il·limitat d’alumnes a través d’internet.

El nom d’aquests cursos és en realitat un acrònim en anglès que descriu les seves característiques:

Massive: Significa “massiu”; més de 800 universitats de tot el món ofereixen milers de cursos.

Open: Són cursos oberts a tothom i, a més, són gratuïts. Això significa que qualsevol persona pot accedir-hi. Per exemple, una persona en un poble de la sabana africana que potser no podria estudiar pot cursar un MOOC en matemàtica computacional a la Universitat d’Harvard o el MIT.

Online: Pots connectar-te a internet i aprendre des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol punt del planeta. A més, estalviem paper.

Course: Es tracta d’un curs amb el qual no hauràs de traslladar-te presencialment fins a l’aula.

Tenir una formació més ampla i diversa ens donarà més opcions de trobar feina. (Getty)

Els MOOC són una finestra a l’aprenentatge. Podràs descobrir el món, adquirir nous coneixements i aprendre d’una manera diferent a la convencional. A més, en acabar tindràs més possibilitats de trobar feina: aquests cursos estan molt valorats per les empreses ja que demostren responsabilitat, interès i habilitat per aprendre.

 

Què són els cursos MEC?

Els cursos MEC (Microsft Educator Community) engloben una sèrie d’experiències pedagògiques i educatives i utilitzen les eines d’aprenentatge d’Office 365 per promoure la col·laboració, la inclusió i la seguretat.

Aquests cursos ofereixen diferents càpsules informatives perquè els docents aprenguin a utilitzar les eines d’Office 365 a l’aula. A més, les càpsules inclouen petits test per conèixer, aprendre i consolidar conceptes relacionats amb l’educació.

Es tracta de cursos d’aprenentatge online gratuïts, dissenyats per a ajudar els educadors a millorar les seves habilitats: organitzar la classe, aprendre nous mètodes per a fomentar la col·laboració, gestionar el repositori de documents, administrar aplicacions…

Tot és possible amb l’eina gratuïta Microsoft Teams. I tu, t’animes a estudiar un curs a distància?

Informació elaborada en col·laboració amb Microsoft

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here