Blue Globe Media i el Col·legi Paideia s’uneixen per promoure la inserció sociolaboral dels joves amb diversitat funcional

Marc Campos, alumne del Col·legi Paideia, i Francesc Castanyer, director de Blue Globe Media, durant la firma del contracte de pràctiques de l'estudiant. (Junior Report)

Marc Campos i Carla Salvà provenen del Col·legi Paideia i formen part de l’equip comercial i administratiu de l’empresa

Per segon any consecutiu, Blue Globe Media firma un conveni amb el Col·legi Paideia per promoure la inserció sociolaboral entre els seus alumnes. Marc Campos i Carla Salvà són dos dels joves que aquest any gaudiran d’una oportunitat laboral a un entorn professional.

Per a Campos, es tracta del seu primer treball formal després d’acabar la seva formació acadèmica a l’escola; i per a Salvà, aquestes són les seves pràctiques formatives com auxiliar administrativa, inclses en el programa acadèmic del centre.

“Comptar amb estudiants en pràctiques és un aprenentatge mutu: ells i elles tenen l’oportunitat de conèixer una redacció per dintre i nosaltres ens envoltem de la seva vitalitat i de la seva il·lusió”, afirma Francesc Castanyer, director de Blue Globe Media. “L’experiència amb joves amb diversitat funcional ens ha demostrat de què són capaços i la facilitat amb la qual s’integren a un entorn professional”, afegeix.

 

Més que un col·legi

El Col·legi Paideia és un centre escolar que reuneix alumnes amb algun tipus de diversitat funcional intel·lectual i amb dificultats en l’aprenentatge, l’objectiu del qual és ajudar-los en el seu desenvolupament acadèmic, personal, social i també professional.

“Agraïm l’oportunitat que ens ofereixen les empreses per fomentar que els nostres alumnes confiïn en les seves pròpies capacitats i demostrar al món laboral que, amb un bon acompanyament, els resultats solen ser bons”, afirma Elsa Mulet, responsable de pràctiques del Col·legi Paideia. “Són responsables, els hi agrada complir amb la seva obligació i són bons treballadors”, afegeix Mulet.

Amb més de 60 anys d’història en el camp de l’educació especial, el Col·legi Paideia compta actualment amb 180 alumnes a la seva seu ubicada al barri de Les Corts, a Barcelona. També des de la Fundació Paideia treballen per la defensa dels drets i la dignitat de les persones amb discapacitat, a partir de valors clau com la diversitat, la integració i l’atenció plena.

 

Un dia a les seves vides

Marc Campos18 anys i és jugador d’hoquei herba al FC Barcelona, a una lliga adaptada a nois amb diversitat funcional. Una altra de les seves grans passions és el patinatge en línia, que practica a diari perquè és la seva manera de desplaçar-se per la ciutat. Durant quasi dos mesos, Campos ha compaginat els seus estudis de mecànica amb una jornada de 20 hores setmanals, en horari de tarda.

Per a Carla Salvà, aquestes pràctiques suposen la seva primera aproximació al món laboral. Compateix amb Marc l’afició pel hoquei, esport que practica juntament amb altres companys i companyes de Paideia. Aquest estiu té planejat col·laborar com ajudant en unes colònies ja que li encanta tot allò relacionat amb el món educatiu i, sobretot, “passar temps amb nens petits”.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

COMPARTIR
Article anteriorEl final del Brexit?
Article següentBrexit: sis anys de separació
El diari dels joves lectors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here