Bones raons per estudiar anglès

Estudiar anglès t'obre les portes al futur. (Pixabay)

Conèixer gent, navegar per internet, trobar feina o gaudir de les sèries: l’anglès t’ajuda en moltes coses

Per Judith Vives

Avui en dia, parlar anglès és més que una opció: és gairebé una necessitat! Només per navegar per internet i viatjar pel món ja és més que indispensable. Però dominar aquest idioma pot tenir molts altres avantatges.

Per això, qualsevol ocasió és bona per a apuntar-se a un curs d’iniciació o perfeccionament. Hi ha moltes i variades raons per estudiar anglès. Avui t’expliquem les més importants de la mà de Trinity College London.

 

La llengua de 1.500 milions de persones

Gairebé 1.500 milions de persones a tot món parlen anglès. Potser no són moltes si pensem que al planeta hi viuen 7.500 milions d’humans, però representen una cinquena part de la població.

I tot i que el xinès és l’idioma més parlat del món, l’anglès és dels idiomes que s’utilitzen en més països arreu del món, de manera que et resultarà molt més fàcil defensar-te amb l’anglès si viatges a qualsevol lloc.

 

Idioma oficial en més de 50 països

L’anglès és idioma oficial o cooficial en més de 50 països, entre els quals s’inclouen molts països d’Europa, Àfrica, Amèrica Central, Amèrica del Nord i Àsia.

A Singapur, Jamaica, Zimbabwe, Malta o Nova Zelanda, per exemple, podràs entendre’t amb la gent fent servir l’anglès. Si t’agrada viatjar, és indispensable.

 

És bàsic en molts sectors i negocis

Si estàs pensant en dedicar-te al sector del turisme, la diplomàcia, els negocis, la ciència o la tecnologia, necessitaràs parlar anglès. Saber anglès et farà més fàcil la comunicació amb altres professionals del teu camp, podràs trobar feina i comprendre termes clau i materials de referència.

Saber anglès s’ha convertit en un requisit indispensable per a moltes feines. (Getty)

Però fins i tot si vols treballar en el petit comerç o portar a terme altres feines, dominar aquest idioma pot resultar-te útil en qualsevol moment. Per no esmentar, és clar, si et planteges anar-te’n a l’estranger a treballar.

 

L’anglès és l’idioma d’internet

L’anglès és essencial per navegar per internet. Per descomptat pots trobar moltes webs en el teu propi idioma, però les pàgines internacionals es creen principalment en anglès.

A més, amb aquest idioma podràs participar en fòrums internacionals i et resultarà més fàcil trobar informació i comunicar-te amb altra gent en línia.

 

Activa el teu cervell

Molts estudis han demostrat que les persones que aprenen un idioma estranger creen noves connexions neuronals i milloren la seva capacitat cognitiva general, ajudant a mantenir-lo sa durant més anys.

Aprendre altres idiomes més enllà de la nostra llengua materna activa les connexions neuronals del nostre cervell. (Getty)

 

Pel·lícules i sèries en versió original

Cada vegada tenim accés a més plataformes de continguts amb pel·lícules i sèries, moltes d’elles en anglès. Si aprens aquest idioma, podràs gaudir d’aquests continguts en la seva versió original i captar els matisos que es perden en el doblatge.

El mateix es pot aplicar a les cançons. Amb l’anglès sabràs exactament què diuen les lletres dels teus cantants favorits.

 

Trobar feina

Cada vegada més ofertes de treball demanen com a requisit bàsic un cert nivell d’anglès. En el món dels negocis és essencial, i molt més si aspires a treballar en companyies internacionals.

Saber anglès pot ajudar-nos a aconseguir un ascens o un canvi de funcions, millorant així el nostre salari i condicions.

Recorda que per acreditar el teu nivell d’anglès pots fer els exàmens oficials de Trinity College London!

Informació elaborada en col·laboració amb Trinity College London

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here