Cinc aplicacions per connectar amb els amics des de casa

Algunes aplicacions permeten fer videotrucades en grup per reunir tots els teus amics en la mateixa conversa. (Jamie Lee Finch / AP)

Aquests dies de confinament, les noves tecnologies t’ajuden a mantenir el contacte amb els amics i familiars sense sortir de casa

Arran de l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2 arreu del món, molts països han adoptat el confinament com a mesura de prevenció de la malaltia.

El nou coronavirus s’encomana molt. Per això, tant si ens hem encomanat com si no, quedar-se a casa és la millor manera de tallar la cadena de contagis i frenar l’expansió de la malaltia.

El confinament es pot fer llarg i avorrit, però no això no vol dir que no puguis veure els amics i familiars. Et presentem algunes aplicacions que permeten fer videotrucades, trucades en grup i fins i tot jugar amb els amics mentre xerreu.

 

Skype

Skype és segurament l’aplicació de videotrucades més coneguda i està disponible per a ordinadors iOS i Android. Aquesta aplicació permet xatejar, fer trucades de veu o videotrucades.

Amb Skype també pots trucar o xatejar amb més d’un amic, compartir la imatge de la teva pantalla i fins i tot posar subtítols en directe en una trucada o videotrucada. També permet enregistrar les teves trucades.

L’aplicació és gratuïta i només cal registrar-s’hi i crear un usuari per poder trucar a qui vulguis.

 

Google Hangouts

Google Hangouts és una de les aplicacions de GSuite, la plataforma de Google per treballar a distància. Aquesta aplicació de xat i videotrucades era utilitzada sobretot per empreses per fer reunions, però també es pot fer servir per trucar a amics o membres de la família.

L’única cosa que necessites és tenir un compte Gmail, el servei de correu electrònic de Google. L’aplicació també està disponible per a ordinadors, iOS i Android.

Amb Google Hangouts es pot fer una videotrucada amb fins a 10 persones. L’aplicació és de franc i funciona des del 2013.

 

Jitsi Meet

Disponible per a iOS i Android, Jitsi Meet és una aplicació de videotrucades que inicialment va ser pensada per a conferències de treball, però també es pot fer servir per connectar amb amics i familiars. Permet fer trucades amb més de 10 persones alhora.

Un dels principals avantatges de Jitsi Meet és la privacitat: no cal registrar cap usuari i, a més a més, pots accedir a l’aplicació per internet sense necessitat de descarregar-ne el programa.

D’altra banda, Jitsi Meet és un programa de programari lliure, per la qual cosa els informàtics més experts podran fer-hi les modificacions que vulguin. Les converses estan encriptades per ser més segures.

 

Houseparty

Aquesta nova aplicació s’ha fet molt popular durant el confinament, perquè a més de les trucades en grup també inclou jocs per jugar-hi en línia amb els amics: Pictionary, Qui és Qui, Trivial…

Houseparty està disponible per a iOS, Android i també en Chrome per a ordinadors o tauletes. L’aplicació mostra una notificació cada cop que algun dels nostres amics ha entrat a la plataforma. S’hi poden fer videotrucades de fins a 8 persones.

Un dels problemes és que l’aplicació sol·licita una gran quantitat d’informació personal per registrar-s’hi i accés als nostres contactes de Facebook (aquests passos es poden saltar). A més, només està disponible en anglès.

 

Bunch Multiplayer

Bunch Multiplayer és una aplicació que combina les videotrucades en grup amb els jocs en línia. La idea és poder connectar-te amb els amics i familiars mitjançant trucades de vídeo i incorporar jocs a la conversa.

L’aplicació inclou jocs de dibuix, un trivial de coneixements, curses a Mart… També permet importar alguns jocs externs per combinar-los amb l’opció de videotrucada i veure els amics mentre hi jugues.

Igual que Houseparty, permet fer videotrucades de fins a 8 persones i només està disponible en anglès.

Descarrega’t de forma gratuïta els recursos didàctics sobre el coronavirus aquí.

 

 

 

 

 

COMPARTIR
Article anteriorCom cuinar menjar més saludable?
Article següentEl confinament, un pedaç contra la pol·lució
Periodista de Brasil a Barcelona. És redactora de Junior Report i col·laboradora de la Revista Escolar Digital (RED). Durant la seva carrera ha treballat a la televisió i a mitjans digitals. Ha parlat de temes tan diversos com societat o tecnologia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here