Com crear continguts multimèdia que enamorin?

Un grup de joves connectats. (ViewApart / Getty)

Existeixen diferents programes per a millorar continguts i aconseguir que captin l’atenció de l’audiència

Per Laura Andrés Tallardà

Internet ens permet crear nous continguts i comunicar-nos de formes diferents, que cada vegada són més originals. Amb alguns programes podràs crear presentacions, infografies, vídeo-presentacions, ePósters, currículums

Es tracta de donar vida als teus continguts perquè enamorin l’audiència, com si fossis un mag que intenta captar l’atenció dels teus espectadors amb els seus trucs.

Alguns centres educatius utilitzen diferents programes a les aules, on cada vegada s’utilitza més la tecnologia. Per a això és important que alumnes, i sobretot professors, hagin rebut una formació.

Cloudalia-Educació acompanya als centres educatius en el procés d’innovació tecnològica. Els professors aprenen a administrar el panell de control de G-Suite for Education i dos nous mètodes d’ensenyament: flipped classroom i gamificació.

A continuació, recollim alguns exemples de programes de millora de continguts amb els quals alumnes i professors poden aprendre mentre es diverteixen:

 

Timeline

Podràs crear eixos cronològics per marcar i dibuixar esdeveniments assenyalats. Els conceptes bàsics per a crear un timeline són: un títol, estatus de publicació (esborrany o públic), categoria i imatge. Amb Timeline podràs crear eixos cronològics de guerres i batalles per a entendre-les millor o fins i tot il·lustrar el teu cap de setmana.

 

Playbuzz

Playbuzz és una plataforma per realitzar contingut en formats interactius com a enquestes, concursos, llistes, presentacions de diapositives… Fins i tot Netflix el fa servir per captar l’atenció de la seva audiència.

 

Canva

És un lloc web d’eines de disseny gràfic simplificat. Utilitza un format d’arrossegar i deixar anar molt senzill i proporciona accés a més d’un milió de fotografies, vectors, gràfics i fonts. Canva és molt popular entre dissenyadors principiants i també professionals. Qualsevol persona que tingui interès pot fer-lo servir.

 

Genially

Genially ens ajuda a crear històries visuals fusionant la potència del món online (internet, xarxes socials) amb el disseny i l’ofimàtica. Gràcies a aquesta plataforma podem crear “experiències de comunicació” en les quals l’exploració de l’usuari és l’element central, afegint capes d’informació i continguts únics.

 

Piktochart

És una aplicació d’infografia per a navegadors web que permet als usuaris sense experiència crear fàcilment infografies i altres materials visuals utilitzant plantilles temàtiques. Pots crear des d’infografies de l’espai fins a una infografia per a portar una dieta equilibrada.

Informació elaborada en col·laboració amb Cloudalia-Educació

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here