Com ens saludarem durant la nova normalitat?

L’OMS aconsella evitar el contacte físic en les interaccions socials per evitar contagis

La pandèmia causada pel nou coronavirus ha canviat dràsticament la nostra vida quotidiana i la manera en què ens relacionem. Per evitar els contagis, les autoritats i experts recomanen mantenir el distanciament social i evitar el contacte físic directe amb les altres persones.

El virus pot contagiar-se fins i tot si la persona infectada no té símptomes. Per això, saludar amb dos petons, una abraçada o una encaixada de mans està desaconsellat, almenys fins que es trobi una vacuna o una manera de protegir les persones del nou coronavirus SARS-CoV-2, causant de la malaltia Covid-19.

No obstant això, és difícil renunciar a veure amics, familiars i coneguts. Per això, l’Organització Mundial de la Salut (OMS), ha fet algunes recomanacions per poder saludar sense la necessitat de tocar-se.

 

Imaginació al poder!

Quan es va declarar la pandèmia, saludar-se ajuntant els colzes va començar a ser popular. No obstant això, el mateix director de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ho desaconsellava.

“Quan se saludi a altres persones, millor evitar xocar els colzes perquè significa quedar-se a un metre de l’altra persona. Durant aquests dies m’agrada posar-me la mà a sobre del meu cor per saludar”. Explicava en un tuit publicat a principis de març.

També s’han popularitzat un altre tipus de salutacions. Ajuntar els palmells de les mans, simplement dir hola movent la mà, o també saludar xocant els peus. Aquesta salutació s’ha batejat a les xarxes com a ‘Wuhan shake‘, després que es viralitzés un vídeo en el qual s’hi veia a ciutadans xinesos saludar-se amb els peus. Wuhan, capital de la regió xinesa de Hubei, és la ciutat en la qual es pensa que s’hauria originat la pandèmia.

Els aficionats a la ciència-ficció també han volgut aprofitar per copiar les salutacions dels seus personatges preferits. Per exemple, els fans de Star Trek animen a utilitzar la salutació dels Vulcans, utilitzada pel capità Spock, per dir hola.

Encara no se sap quan podran reprendre les salutacions anteriors amb normalitat i seguretat, però podria ser que les noves maneres de dir hola haguessin arribat per quedar-se.

Descarrega’t de forma gratuïta els recursos didàctics sobre el coronavirus aquí.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here