Com és conviure amb el VIH?

Hi ha uns 37,9 milions de persones portadores del VIH, però només 23,3 d'elles tenen accés a tractament. (Junior Report / Mayberry Health and Home)

Parlem amb una persona portadora del virus VIH que va viure l’epidèmia de la sida durant els seus inicis i ens parla de la seva lluita contra l’estigma

L’1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Amb aquesta data, l’Organització de les Nacions Unides pretén conscienciar la població sobre aquesta malaltia, posar en marxa campanyes de prevenció i bones pràctiques i combatre l’estigma i la discriminació que experimenten les persones portadores del VIH.

El president de l’associació Gais Positius, Joaquim Roqueta, ens explica què suposava ser seropositiu en la dècada de 1980, quan la sida va esdevenir una malaltia global mortífera, molt desconeguda per la població general, i ens parla de la seva història de superació personal.

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

COMPARTIR
Article anteriorPel·lícules per conscienciar sobre la sida
Article següentLa taula periòdica, el cor de la ciència química
Periodista multimèdia i fotògrafa. És redactora de Junior Report i docent de noves narratives al Col·legi de Periodistes. Ha treballat a Nushu, un mitjà infantil amb plataformes AR i VR, i ha sigut becària de la BBC i de l’agència Europa Press.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here