Com treballa un ‘community manager’?

Crear els nostres propis continguts pot ajudar-nos a millorar el nostre posicionament. (Getty Images)

Conèixer internet i saber gestionar les xarxes socials són habilitats cada vegada més importants en la comunicació

Els ‘community manager‘ són professionals cada vegada més demandats en el món de la comunicació i el periodisme.

Són els encarregats de crear continguts que enamorin i que captin l’atenció dels usuaris, a més de construir i administrar la comunitat digital i gestionar la identitat i imatge de marca d’una empresa o mitjà.

Un bon perfil d’entrada per convertir-se en un community manager professional són aquelles persones als qui els agraden les xarxes socials i tenen grans dosis d’empatia i enginy.

Perquè els continguts cridin l’atenció, han de tenir unes característiques molt concretes. La clau: produir continguts propis i originals. Per això, la creativitat resulta imprescindible.

“Si som enginyosos, interessants, sorprenents o útils aconseguirem més visibilitat i fins i tot viralitat”, apunta Patricia Coll, professora de Gestió de Continguts Digitals a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna- URL.

 

Conèixer bé les xarxes

Un bon community manager ha de ser capaç d’analitzar les dades de visites en funció del contingut: veure quin tipus de notícies interessen més, quins elements multimèdia tenen més seguiment…

En aquest sentit, el mitjà digital ens aporta un gran avantatge: podem experimentar. “Si veiem que els nostres continguts tenen més seguidors quan acompanyem el text amb alguna imatge, per què no fer-ho?”, exposa la professora.

Al mateix temps, el ‘feedback’ o comentaris que el community manager rep dels usuaris és molt important.

“El punt fort dels bons community manager és saber conversar, parlar de tu a tu amb els seus seguidors, saber reaccionar bé davant les crítiques i ser capaç d’entendre què interessa a la gent i què es pot aportar sobre un tema determinat”, explica Coll.

Conèixer bé els usuaris pot ser un avantatge perquè els nostres continguts triomfin a les xarxes. (Getty Images)

 

SEO per millorar el posicionament web

Un altre dels aspectes a tenir en compte per a posicionar els nostres continguts és el SEO (Search Engine Optimization), és a dir, el conjunt d’accions i estratègies que permeten millorar el posicionament d’una pàgina web en els cercadors.

“El SEO defineix el posicionament orgànic d’un lloc web en els cercadors, és a dir, la visibilitat que s’obté simplement pel fet de publicar contingut en la xarxa”, explica la professora.

Per això, l’objectiu dels experts en SEO és aconseguir que els continguts i les webs es posicionin millor, per a arribar a tants usuaris com sigui possible.

I per a dominar aquest posicionament cal conèixer com funcionen els algoritmes de SEO, fórmules preestablertes que regeixen el funcionament dels cercadors.

A la xarxa manen els algoritmes. Quan busquem un concepte a Google, el cercador ens mostra resultats que calcula a través d’aquestes fórmules que inclouen múltiples paràmetres, com la coincidència amb les paraules clau o la rellevància de la pàgina on es troba”, conclou Coll.

Finalment, és important usar les paraules clau adequades, sobretot al titular i a l’inici del text. Si trobem les paraules adequades, els nostres continguts tindran més visibilitat.

Informació elaborada en col·laboració amb Blanquerna URL

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here