Consells per aprendre a escriure millor en anglès

Per poder aprendre a escriure en anglès, és millor practicar cada dia. (J. Justel)

Redactar t’ajuda a enriquir el vocabulari i millorar la gramàtica i l’ortografia, a més de guanyar habilitats comunicatives

Per Judith Vives

Quan estudiem anglès, els nostres esforços se centren a aprendre el vocabulari, els verbs i les normes gramaticals. Però a l’hora de redactar un text, ens adonem que escriure en un idioma estranger pot resultar molt complex.

La bona notícia és que dedicar un temps a millorar les habilitats d’escriptura i redacció pot ajudar-nos a enriquir el vocabulari, la gramàtica i l’ortografia, al mateix temps que millorem la nostra capacitat d’expressió.

Avui, de la mà de Trinity College London, us portem alguns consells per millorar la nostra redacció en anglès i escriure millor.

 

Llegeix en anglès

El primer pas per escriure en anglès és llegir en anglès. De fet, aquest consell és vàlid per a qualsevol idioma, ja que per escriure millor no hi ha res com llegir molt. Així adquirim vocabulari i ens familiaritzem amb diferents estructures gramaticals.

Llegir en anglès ajuda a interioritzar les estructures d’aquest idioma perquè, per inèrcia, tendim a utilitzar les estructures del català o del castellà. Així que ja saps, busca llibres o revistes en anglès, o llegeix blocs i webs a internet i comença a millorar la teva expressió.

 

Escriu una mica cada dia

La pràctica diària és la més eficaç per millorar el nostre writing. Per això, dedica una estona cada dia a la redacció en anglès. Per exemple, pots portar un diari on relatar les teves experiències del dia a dia.

Una altra opció és fer una llista de temes d’interès i dedicar cada dia una estona a escriure sobre aquests temes. Si t’agraden les sèries, perquè no proves de resumir l’últim capítol que has vist? Si ets creatiu, t’atreveixes a escriure un petit relat?

No et preocupis si al principi no trobes les paraules o fórmules exactes. Comença utilitzant els temps verbals que ja coneixes i el vocabulari que ja domines. I amb la pràctica diària ho aconseguiràs.

Consulta diccionaris d’anglès

Afortunadament, per escriure en anglès tens molts recursos que poden ajudar-te. El més útil i necessari és el diccionari: no dubtis a consultar-lo per a cada dubte que et sorgeixi.

Aprofita-ho per buscar sinònims i antònims, d’aquesta manera alimentes el teu vocabulari i guanyes recursos per millorar la teva expressió escrita i oral.

El diccionari és una eina indispensable per a l’aprenentatge d’idiomes. (Bet_Noire/Getty)

 

Tradueix cançons i poemes

Quantes vegades has volgut saber què diu la lletra de la teva cançó preferida? Doncs ara és la teva gran oportunitat: agafa el diccionari i comença a traduir les lletres del teu grup preferit o els poemes d’algun autor anglès.

És una altra forma amena i pràctica d’aprendre nou vocabulari, conèixer noves expressions i interioritzar estructures de l’idioma que et seran molt útils a l’hora d’escriure.

 

Revisa el que has escrit

Finalment, no oblidis dedicar un temps a revisar el que has escrit. Llegeix el teu text en veu alta i comparteix-lo amb amics que parlin anglès perquè t’ajudin a comprovar que no hi ha errors.

Potser al començament no seràs capaç de detectar els teus propis errors, però pots començar fixant-te en algunes coses bàsiques com, per exemple, si el subjecte i el verb concorden, els temps verbals o el tipus d’articles que has utilitzat.

Informació elaborada en col·laboració amb Trinity College London

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here