Consells per una vida de quarantena a casa

La situació de quarantena que estem vivint ha canviat dràsticament les nostres vides i les activitats que podem realitzar. Per això hem decidit portar-vos uns consells per fer la vostra estada en confinament més agradable. Són cinc consells fàcils de seguir que milloraran el vostre estil de vida i us ajudaran a mantenir el cap ocupat.

  • Dissenya el teu menú

Tenir el teu propi menú té diversos efectes positius. Primerament ajuda en temes d’organització. També evita les compres en excés, ja que tens clar el que necessites per preparar els àpats de la setmana. A més, ajuda a no comprar amb pànic en ser conscient que tens unes necessitats delimitades per aquest menú. Per últim, comprant de manera responsable, no malbarates els aliments, i tens un consum responsable.

 

  • Compra amb llista

Mantenint-nos en el punt de l’alimentació, tenim el fet de portar una llista a l’hora de comprar. Encara que no ho sembli, té diversos beneficis, entre ells comprar només el que és estrictament necessari. Un consell més: és recomanable comprar amb l’estómac ple, ja que d’aquesta manera s’evita comprar per gana, i és menys probable que es comptin coses poc sanes.

 

  • Menja aliments sans per sentir-te “TOP”

Aquest és l’últim punt que tracta de l’alimentació. A continuació deixarem un llistat d’aliments que tenen un seguit de vitamines beneficioses per al nostre organisme. Amb vitamina B tenim: taronges, cereals, arròs integral, espàrrecs, coliflor i patates. Seguint amb la vitamina B2 hi ha aliments com ara: plàtans, caquis o mongeta verda. Si parlem de la vitamina C tenim fruites i verdures en general. La vitamina E la tenen: els kiwis, la llet, els alvocats i els olis vegetals sense coure. Per últim, la vitamina K, que compta amb les verdures de fulla verda.

 

  • Fes esport des de casa.

És recomanable fer mitja hora d’exercici diari, ja que aquest ajuda a mantenir l’organisme actiu, i influeix de manera positiva en el teu estat d’ànim. Hi ha diverses alternatives per fer-ne. Entre elles es troben les aplicacions, els vídeos de diferents plataformes digitals o fins i tot, l’esport de manera creativa, amb tendències com ara el #10toqueschallenge. Aquest consisteix en donar tocs amb el peu a un rotlle de paper higiènic fins a arribar als deu. L’anomenat repte es va fer viral i és una entretinguda manera de fer exercici.

 

  • Posa’t creatiu!

Hi ha moltes maneres de ser creatius, però moltes vegades no es dedica temps a ser-ho. Pots aprofitar el confinament per dur a terme alguna de les següents propostes, que t’ajudaran a mantenir el cap ocupat, i moltes d’elles, a practicar les teves habilitats amb les mans. Pots dur a terme papiroflèxia, seguir algun tutorial DIY (Do It Yourself, és a dir: fes-ho tu mateix), re-decora alguna part de la teva llar, pinta o dibuixa, escriu un relat o dóna-li una segona vida a alguna peça de roba que no et posis.

Hi ha moltes alternatives i activitats per fer a casa. Intenta ocupar el teu temps i dur de la millor manera possible aquesta nova situació.

Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here