Demanar asil per seguir endavant

L'Ileana és una metgessa de 30 anys que va haver de fugir d'Hondures per amenaces de mort. (Junior Report)

Parlem amb una sol·licitant d’asil d’Hondures per conèixer els motius que la van dur a marxar del seu país i com és el procés d’acollida

L’Ileana és una jove de 30 anys que treballava com a metge i activista a Hondures. El 2018 va haver de fugir del seu país perquè rebia amenaces de mort d’una mara, un grup criminal que fa servir la violència per extorsionar i amenaçar la gent.

Els membres de la mara no volien que l’Ileana parles amb els joves perquè això suposava un desafiament a la seva autoritat. Hem parlat amb ella perquè ens expliqui per què va venir a Espanya i com és el procediment per demanar asil.

Aquesta entrevista ha estat possible gràcies a la col·laboració d’ACCEM, organització que treballa per defensar els drets i llibertats de persones vulnerables com els sol·licitants d’asil.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

COMPARTIR
Article anteriorCom funciona la petició d’asil?
Article següentCom ens saludarem durant la nova normalitat?
Periodista multimèdia i fotògrafa. És redactora de Junior Report i docent de noves narratives al Col·legi de Periodistes. Ha treballat a Nushu, un mitjà infantil amb plataformes AR i VR, i ha sigut becària de la BBC i de l’agència Europa Press.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here