Directors revolucionaris per reinventar el sistema educatiu

La fira SIMO Educación ha facilitat un espai de trobada entre empreses innovadores i docents interessats a actualitzar els seus mètodes pedagògics. (Junior Report)

La fira d’innovació educativa SIMO Educación forma a directors de centres escolars per renovar la metodologia docent

El saló internacional d’innovació educativa SIMO Educación ha analitzat la importància dels directors i gestors de centres educatius per renovar la metodologia docent i adequar-se a les demandes de la societat actual.

Sota el lema “La importància del lideratge directiu per transformar l’educació“, a la sala es van dedicar tres sessions per formar els directors i els gestors dels centres educatius i animar-los a utilitzar mètodes pedagògics innovadors.

Les jornades es van completar amb una programació plena de xerrades inspiradores, tallers, activitats i també amb la presència d’estands d’empreses que van acostar les noves tendències de el sector als professionals de l’educació.

La fira va tancar les seves portes dijous passat després d’haver rebut milers de visitants i haver comptat amb la presència de les empreses més punteres i els docents més innovadors.

 

L’actualitat entra a l’aula

Junior Report és el diari dels joves lectors. Cada setmana se centra en un tema d’actualitat global perquè els estudiants de secundària puguin entendre què passa al món.

Junior Report ha presentat diferents iniciatives per apropar l’actualitat a les aules durant la fira. Aquest any s’ha llançat el projecte Junior Report Aula, que ofereix recursos pedagògics sobre actualitat elaborats i actualitzats periòdicament per periodistes i adaptats a el currículum educatiu.

Una altra opció per treballar l’actualitat a classe són els tallers de periodisme i ‘fake news’. Un equip de periodistes es trasllada als centres de secundària per explicar als alumnes com s’elaboren les notícies i com desenvolupar el seu esperit crític per aprendre a distingir la informació veraç de la que no ho és.

Junior Report també ha impulsat el projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris escolars gestionats pels propis alumnes que compta amb la supervisió d’un equip de periodistes professionals.

La iniciativa pretén mostrar als alumnes com es creen les notícies per aprendre a ser més crítics amb la informació, alhora que desenvolupen les seves competències lingüístiques, comunicatives i digitals. En la segona edició de RED hi participen més de 30 centres i un miler de redactors júnior de tot l’estat.

Junior Report tindrà un estand a la fira Simo Educación en col·laboració amb Lavanguardia.com

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here