Disseny gràfic per superar la quarantena

Infogradfia creada per l'alumna de LCI Barcelona. (LCI Barcelona)

Una estudiant de LCI Barcelona dissenya un decàleg de propostes per gestionar millor el confinament per a l’Hospital Sant Joan de Déu

Per Judith Vives

Moltes vegades no som conscients de la importància que té el disseny gràfic en la nostra vida quotidiana. Però aquesta disciplina creativa pot fins i tot servir, en situacions com la que estem vivint actualment a causa del nou coronavirus, per ajudar-nos a gestionar-la millor.

Una alumna de Disseny Gràfic de LCI Barcelona ha utilitzat les seves habilitats per crear infografies que ajudin a gestionar el confinament.

Thaísa Plein ha realitzat un conjunt d’infografies per a la campanya 10 consells per a famílies per un confinament saludable, promoguda per la plataforma FAROS Sant Joan de Déu, portal digital de promoció de la salut i el benestar infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

 

Informació de servei

El projecte presentat per la Thaísa està format per creativitats que s’entenen fàcilment. Es busca que totes les famílies puguin descarregar-se el decàleg de la web i tenir-lo sempre a mà. També pot consultar-se a través d’altres canals com les xarxes socials.

L’alumna va arribar al projecte de la mà del professor de LCI Barcelona David Carretero, que també col·labora amb l’hospital. Thaísa ja participava en altres iniciatives de l’escola.

El projecte consistia a crear unes infografies per explicar com portar millor el confinament. Segons explica Plein, “volia que fossin molt fàcils d’entendre, tant per a nens com per a adults. Vaig aprofitar els colors corporatius de l’hospital, que són vius i alegres, per transmetre un missatge optimista i proper“.

L’únic requeriment de l’hospital va ser que la infografia inclogués 10 consells molt concrets. A partir d’aquí, Thaísa va tenir molta llibertat per dissenyar el projecte segons el seu estil. Segons explica, va haver d’ajustar una mica la seva idea inicial, que incloïa uns ninots al costat de les icones, i ràpidament va trobar una proposta que va agradar a l’hospital.

 

El projecte, una oportunitat

Per a Plein, participar en aquest projecte ha estat una oportunitat de créixer com a persona i “aportar un petit gra de sorra. És bonic saber que un disseny teu pot estar ara mateix ajudant a famílies, a nens, amenitzant aquests moments tan difícils i complicats, sobretot per als més petits”, explica.

Thaísa, alumna del Diploma Superior en Disseny Gràfic i Digital, explica que el disseny gràfic et permet despertar sentiments que estan amagats i inspira sensacions que, d’altra manera, resulten difícils d’avivar.

“El disseny i la creativitat són eines de comunicació molt potents i, si sabem fer-les servir bé, podem arribar millor als altres, d’una manera més profunda i eficaç. Amb el disseny també podem pintar situacions negres com l’actual, podem despertar emocions i ajudar a transmetre força i ànims. Podem entrar dins de cada un de nosaltres”, afegeix.

Si tu també vols fer una aportació a la societat a través de la creativitat i del disseny, pots plantejar iniciar els estudis de Disseny Gràfic i Digital a LCI Barcelona. Es tracta d’un programa de tres anys que estudia el grafisme sobre una perspectiva projectiva conceptual i en el qual els alumnes duen a terme peces visuals de diferents estils i natures.

A més, la formació està en mans de professionals en actiu de les principals disciplines gràfiques, el que facilita que els alumnes s’involucrin en projectes 100% reals i coneguin de primera mà les tendències del món del disseny visual.

Els estudiants també poden participar en tallers, workshops, masterclasses i esdeveniments especialitzats del el món del disseny gràfic.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here