Disseny solidari per ajudar a nens i nenes discapacitats

Carlota Regales ha guanyat el premi al Millor Treball de Batxillerat.

L’estudiant Carlota Regales va guanyar el premi LCI Barcelona al millor treball de final de batxillerat

Per Judith Vives

Carlota Regales és una estudiant de Batxillerat dels Jesuïtes de Sant Gervasi-Escola Infant de Jesús, que en el seu treball de final de curs ha dissenyat una cadira perquè els nens i nenes amb discapacitat en un poble d’Uganda puguin anar a l’escola. Aquest projecte, titulat Cadires per Tororo, l’ha fet guanyar el premi que concedeix LCI Barcelona al Millor Treball Final de Batxillerat.

Tororo és el nom d’un poble d’Uganda en el qual, com en molts altres llocs, els nens i nenes discapacitats no tenen accés a l’educació, ni a la salut ni a facilitats per a persones de la seva condició. Carlota ha fet un treball de recerca enfocat a millorar la situació dels nens de Tororo amb paràlisi cerebral o amb altres discapacitats.

“Després d’informar-me sobre la situació d’Uganda, els nens discapacitats i de les seves malalties i necessitats, he dissenyat i produït la cadira Ubuntu Chair, una cadira ortopèdica en la qual els nens i nenes amb paràlisi cerebral seuen correctament i que els serveix durant molts anys, ja que és ajustable”, explica en la presentació del treball. “A part d’oferir confort i salut als nois i noies discapacitats, la cadira els permet anar a l’escola i, per tant, tenir una bona educació, poder prosperar i ser acceptats en una societat poc oberta”.

A més, l’estudiant ha fet una campanya de conscienciació a l’escola per recaptar diners, que ha servit per construir les cadires i per aportar un suport econòmic a les famílies i escoles de Tororo que ajuden els nens i nenes amb discapacitat

Aquest treball és un exemple de l’aplicació útil del disseny per resoldre problemes i millorar la vida de les persones. Aquesta és una de les raons per les quals des de LCI Barcelona s’ha concedit el premi a Carlota Regales.

 

Un premi per promoure vocacions

El Premi al Millor Treball Final de Batxillerat té com a objectiu dotar de valor als estudis i professions vinculades al disseny i la creativitat, promoure aquestes vocacions i fomentar el talent dels estudiants. Aquesta és una de les moltes iniciatives que des d’aquesta escola de disseny de Barcelona es duen a terme per alimentar la vocació dels joves i donar-los a conèixer els estudis relacionats amb el disseny i les arts visuals.

En aquest certamen poden participar alumnes de centres públics, privats i concertats de Catalunya que estiguin cursant Batxillerat i realitzin un projecte d’investigació relacionat amb les àrees que s’imparteixen a l’Escola: Disseny de Moda, Disseny Gràfic, Disseny d’Interiors, Animació, Disseny de Videojocs, Disseny de Producte, Fotografia i Innovació i Creativitat.

Aquest mes de desembre s’ha obert la nova convocatòria del premi. Per participar, cal omplir aquest formulari virtual, que estarà disponible fins al 15 de juny del 2021. El jurat emetrà la seva resolució durant el mes de setembre i el lliurament del premi tindrà lloc en el marc de la Jornada de Centres Educatius que celebra cada any LCI Barcelona.

Els participants poden guanyar interessants premis. Per al guanyador, un Apple iMac de 27 polzades i un Apple iPad Air. Per als finalistes, una càmera Polaroid. Així mateix, el centre educatiu de l’alumne guanyador obté un lot de llibres de l’Editorial Gustavo Gili valorat en 200 euros. A més, l’import de cada premi també pot destinar-se al desenvolupament del projecte o a una causa social.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here