Dominar els programes de disseny i maquetació des de zero

LCI Barcelona organitza cursos per aprendre a fer servir les eines d’Adobe Photoshop, Illustrator i InDesign

Per Judith Vives

Cada vegada hi ha més feines que demanen habilitats de disseny, il·lustració digital i maquetació. De vegades, els professionals del màrqueting, el comerç i altres sectors necessiten dissenyar un flyer, un catàleg o altres elements de disseny, així que tenir coneixements de Photoshop, InDesign o Illustrator és pràcticament indispensable.

Conscients d’aquesta realitat, els responsables de LCI Barcelona han posat els seus experts a disposició al públic general, programant una sèrie de cursos d’iniciació que serveixen per aproximar-se a aquestes eines de forma eficaç. Aquesta formació pot servir tant com una primera aproximació al món del disseny per a estudiants de batxillerat que vulguin professionalitzar-se en aquest àmbit, com per a professionals de diferents àmbits que vulguin reciclar-se amb noves habilitats i coneixements.

En poques setmanes, els cursos de LCI permeten dominar aquests programes a nivell gairebé professional. De fet, després de cursar aquests mòduls, molts alumnes han trobat noves oportunitats professionals. És el cas de Glòria Tejero, que de fer un curs de Photoshop ha passat a guanyar premis de disseny a Los Angeles i a París. Gràcies als seus dissenys de cartells, la Glòria ha guanyat el VI Make Art Not War Teaser Future Film Festival 2021 i el Paris Play Film Festival i ha quedat finalista al Cult Critic de Calcuta.

Com ella, molts altres alumnes dels cursos de Photoshop, Illustrator i InDesign han estat capaços de plasmar els seus dissenys i creacions amb aquestes eines.

 

Cursos presencials i online

Els cursos de disseny i maquetació que ofereix LCI Barcelona permeten aprendre les bases del tractament digital d’imatges, il·lustració vectorial i muntatge online i offline. En poques setmanes dominaràs els programes més habituals de disseny, il·lustració digital i maquetació: Photoshop, Illustrator i inDesign.

Els cursos s’ofereixen en format presencial i online i s’organitzen per mòduls, cadascun dedicat a un programa. Els mòduls duren uns dos mesos i mig i es poden cursar els tres o triar el que més ens interessi en aquell moment.

Tal com explica Elena López, professora de Disseny Gràfic i coordinadora dels cursos, els cursos presencials proposen una metodologia flexible i personalitzada que s’adapta a l’alumne mitjançant una formació pràctica que culmina amb la presentació d’un treball final. Els alumnes compten amb una guia que van seguint, així com amb l’assessorament de la professora que els orienta en cada dubte.

Als cursos online, els alumnes poden seguir en directe mitjançant streaming les explicacions i exercicis pràctics que proposa el professor. A més, en els cursos en línia s’ofereixen fonaments bàsics de disseny, composició i tipografia perquè els projectes tinguin un enfocament més professional.

Tant per als alumnes dels cursos presencials com per als que segueixen la formació en línia, el projecte final és el mateix. En el curs de Photoshop, el projecte consisteix a reinterpretar el cartell d’una pel·lícula. Els estudiants d’Illustrator han de presentar una il·lustració digital i els alumnes d’InDesign, la maquetació d’una revista o catàleg.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here