El Blanc!, un festival virtual per conèixer les últimes tendències del disseny

Cartell del festival Blanc! (Blanc! Festival)

La 12a edició se celebrarà en format virtual i comptarà amb xerrades i ponències dels dissenyadors més destacats del moment

Per Judith Vives

El Museu del Disseny de Barcelona acollirà el proper divendres 23 i dissabte 24 el Blanc! Festival. Durant dos dies se celebraran conferències, masterclasses i activitats al voltant del disseny i la creativitat professional, amb el focus posat en el talent emergent i el reconeixement als grans mestres i pioners del disseny.

Com a novetat d’aquest any, i adaptant-se a la situació de la pandèmia, les ponències se celebraran sense públic presencial i podran seguir-se de forma virtual.

El festival, nascut el 2009 a Vilanova i la Geltrú gràcies a la iniciativa de dos dissenyadors, ha anat creixent fins a convertir-se en una cita de referència en el sector de la creativitat i del disseny. Fa dos anys que se celebra al Museu del Disseny de Barcelona i ofereix l’oportunitat de conèixer les últimes tendències i els noms que destaquen en aquest sector, especialment el del disseny gràfic i de la creativitat.

Al llarg d’aquests deu anys han passat pel Blanc! grans noms com Paula Scher, Bruce Mau, Neville Brody, Alex Trochut o Ian Anderson.

Entre els col·laboradors i espònsors del Blanc! Festival s’hi troba LCI Barcelona. El centre participa també en el contingut, organitzant algunes de les ponències que es podran seguir per internet.

 

Ponències virtuals amb professionals del sector

En concret, LCI Barcelona oferirà el divendres 23 una ponència sobre el branding actual, a càrrec de Comuniza, un estudi de disseny integrat per Javier Velilla i Olga Llopis.

Dissabte 24, el director del màster de direcció d’art, Jofre Sanfeliu, de l’estudi “Artofmany”, participarà en una xerrada virtual per explicar aquest programa formatiu, juntament amb Ainhoa ​​Nagore, reconeguda directora d’art i una de les docents del màster.

Més enllà dels dos dies de conferències i xerrades, el Blanc! Festival també proposa altres activitats en l’anomenada Setmana del Blanc, durant la qual es compartiran vídeos i articles sobre disseny. LCI Barcelona també tindrà presència en aquestes activitats paral·leles. En concret, l’escola publicarà diversos articles relacionats amb el món del disseny.

A més, es presentarà el màster oficial de creació de projectes digitals interactius, en un esdeveniment virtual que comptarà amb el director d’art Zoe Barceló. Zoe explicarà el mètode que fan servir els alumnes per generar projectes gràfics creatius.

 

Conèixer projectes dels alumnes de LCI Barcelona

En aquest esdeveniment es presentaran també dos projectes desenvolupats per alumnes d’aquest màster.

El primer és un projecte enfocat a generar una experiència digital, a través d’un joc de taula de realitat augmentada i una aplicació mòbil, pensada per entretenir els nens als restaurants.

El segon projecte és una plataforma digital i interactiva orientada al turisme pensant en les persones grans d’entre 65 i 78 anys. Aquesta proposta planteja el desenvolupament d’una aplicació mòbil a través de la qual es genera una comunitat de viatgers i inclou un assistent virtual de viatge que ajuda els usuaris.

No et perdis la programació del Blanc! Festival. Pots consultar la seva web.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here