El gest viral que pot salvar vides

Gest socors
Aquest gest de socors per a les dones en perill de violència de gènere s'ha fet viral gràcies a les xarxes socials. (Wikipedia)

Rescaten una noia gràcies a un senyal de socors que es va fer conegut a través de la xarxa social TikTok

Una jove de 16 anys va desaparèixer a Carolina del Nord (Estats Units) el passat 2 de novembre. Dos dies més tard, un conductor la va veure muntada a la part de darrere d’un cotxe fent un gest amb les mans. L’home, que va reconèixer el senyal de socors, va trucar a la policia i va aconseguir que rescatessin la noia i detinguessin l’agressor.

El gest que va fer la víctima s’ha popularitzat a les xarxes socials durant l’últim any. Consisteix a obrir el palmell de la mà i amagar el polze sota els dits. Aquest senyal permet a les víctimes comunicar-se sense cridar l’atenció dels seus agressors i, així, obtenir ajuda.

 

L’origen del gest

El senyal de socors va ser creat per la Fundació Canadenca de Dones quan es van implantar les primeres mesures de confinament a l’inici de la pandèmia de la covid-19.

Els confinaments van posar en perill moltes víctimes de violència de gènere, que van haver de conviure 24 hores amb els seus agressors. La idea era que les dones poguessin fer aquest gest tan senzill durant les videotrucades amb els seus familiars i amics per alertar de la seva situació.

La campanya #SignalForHelp es va difondre a les xarxes socials i es va fer molt popular a TikTok. Un any després, els vídeos continuen compartint-se amb l’objectiu que tothom conegui aquest senyal de socors.

Cada dia seleccionem una notícia, n’expliquem el context i dissenyem materials perquè estudiants de tot el món puguin llegir, debatre i opinar sobre l’actualitat a classe. Subscriu-t’hi!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here