“El periodisme val la pena”

Lestonnac de Tarragona inaugura oficialment la seva revista, amb una trentena de joves periodistes

Per Júlia Adserà de Lestonnac Report

Lestonnac L’ensenyança de Tarragona ja ha inaugurat oficialment (oficiosament ja treballàvem) la seva primera revista digital!

Pels qui encara no ens coneixeu, us avancem que som una redacció molt divertida, entregada, engrescada i nombrosa -som una trentena de joves periodistes des dels 12 als 18 anys- que treballa colze a colze unida i especialitzada en quatre seccions que narren el món que ens envolta: Ciència, Vida, Cultura i Esports.

Aquest passat dijous dia 30 de gener hem inaugurat Lestonnac TGN Report, en què hi participem alumnes de tots els cursos de Secundària i Batxillerat, voluntàriament i des de llavors ja de forma oficial.

La inauguració ha començat amb la xerrada del Dr. Bernat López, catedràtic en Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, que portava per títol ”El Periodisme val la pena”. “Tothom sap que s’ha de tenir una bona dieta llavors, per què no ho apliquem al periodisme?”, es preguntava públicament López.

A continuació la directora de l’escola, Elena Rodríguez, ens ha dedicat un discurs i després han parlat també les dues directores de la revista, la Irene Rodríguez i l’Ana Navarro. Navarro ha afirmat que ”es va sentir molt motivada al veure’ns per primera vegada, presentant aquest gran projecte i parlant en públic. També ha comentat als presents que ”hi ha molta feina per fer però millorarem notablement amb aquesta experiència tot i ser principiants”.

Una de les publicacions de Lestonnac TGN Report, a La Vanguardia

Les nostres caps de secció han explicat com funcionava la redacció, quines notícies hem fet i com es treballen… Seguidament ens han donat la paraula als redactors perquè poguéssim explicar la nostra experiència i valoracions de la feina realitzada fins aleshores.  Una d’aquestes publicacions que hem fet, l’entrevista a la Verenna (una alumna alemanya d’intercanvi a Lestonnac) ha sortit fins i tot publicada al Junior Report de La Vanguardia.

 

 

Com a comiat, la coordinadora de la revista, la Maribel Calle, ha agraït l’esforç i dedicació que posem en cada article i hem acabat la festa fent un berenar saludable.

D’altra banda, l’endemà d’aquesta inauguració hem estat presents en l’APAC, la convenció anual dels professors d’anglès de Catalunya. Precisament Calle, com a representant de la revista, i Mercè Figuerola, professora d’anglès de l’Institut, han explicat com treballem l’anglès a la revista i han destacat el model pedagògic, el treball en equip i el compromís amb el medi ambient com a pals de paller de la línia educativa de Lestonnac L’Ensenyança de Tarragona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here