Els joves tornen a poc a poc a l’activitat després del confinament

Un jove es llança a l'aigua a les piscines municipals Sant Jordi de Montjuïc. (Andreu Dalmau / EFE)

Els programes de la Fundació Rafa Nadal tornen progressivament a l’activitat presencial

Un dels col·lectius socials que més han patit les mesures de distanciament social pel coronavirus ha estat el dels joves. El grup de població amb una vida social més activa i canviant s’ha vist obligat a deixar-ho tot per a respectar un confinament que ha durat més de dos mesos.

Tot i tractar-se d’un dels col·lectius amb més capacitat de superar la malaltia de la Covid-19, la quarantena ha estat especialment dura per a ells. Així ho demostra un estudi de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), que assenyala que han estat el grup d’edat que ha presentat més símptomes relacionats amb l’ansietat (34,6%) i depressió (42,9%) durant el confinament derivat de la pandèmia.

Recreació d’una jove a casa durant la quarantena. (Pheelings Media / Getty Images)

Per a la investigadora del Departament de Personalitat, Avaluació i Psicologia Clínica de la UCM aquest fenomen té una explicació clara: “Tenint en compte el seu moment evolutiu, aquesta pandèmia suposa una ruptura i amenaça directa per als projectes vitals dels joves, que en el cas dels més grans estan ja més establerts”, ha assenyalat.

A més, l’abandonament obligat d’activitats esportives habituals entre els joves ha portat a un augment del sedentarisme en aquest grup de població.

 

La Fundació Rafa Nadal reprèn l’activitat

Des del passat 8 de juny, i aprofitant que l’illa de Mallorca ha sigut un dels territoris que més ràpid ha avançat en la desescalada cap a la catalogada com a “nova normalitat”, el Centre Fundació Rafa Nadal de Palma ha anat recuperant progressivament l’activitat presencial.

L’augment del sedentarisme en la població infantil i juvenil ha Estat una de les conseqüències d’aquest període de confinament forçat pel coronavirus. Per a fer front a aquesta falta d’activitat, l’entitat du a terme activitats esportives a l’aire lliure i en grups reduïts, ajustant-se així als criteris de prevenció de contagis del coronavirus.

Els més petits realitzen les activitats acompanyats d’un familiar, promovent així l’esport en família, mentre que a partir dels 12 anys els participants poden anar-hi de manera autònoma.

Simultàniament, el centre ha reprès l’atenció psicològica per a aquelles famílies i menors que han estat ateses de forma telemàtica durant el període de confinament.

Finalment, els Centres Fundació Rafa Nadal també han adaptat la programació de l’Escola d’Estiu per a atendre a les recomanacions sanitàries i continuar oferint a menors i joves una opció educativa i d’oci durant els mesos vinents.

Informació elaborada en col·laboració amb la Fundació Rafa Nadal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here