Els reptes i oportunitats d’un músic i productor

En Miki Grau és bateria i productor musical. (Miki Grau)

Miki Grau compagina la seva experiència tocant la bateria amb l’activitat com a compositor i productor musical

Per Judith Vives

Si vols dedicar-te a la producció musical i, a més, ja saps tocar un instrument, pots treure-li un gran partit i obrir-te diferents camins en aquesta indústria.

Això és el que ha fet Miki Grau, que a més de formar-se com a tècnic de so i productor a Microfusa, també compta amb un títol com a instrumentista.

En Miki, que toca la bateria, va estudiar música al Taller de Músics i es va treure el grau superior d’instrumentista de Jazz i Música Moderna. També es va formar al Drummers Collective de Nova York (Estats Units).

“En veure com funcionava el món de la música em vaig adonar que necessitava treure’m un títol“, explica Grau.

Explorar noves oportunitats

Els estudis de música no només li van permetre adquirir els coneixements que necessitava per exercir-se com a bateria. També li van servir per explorar noves inquietuds, buscar contactes i començar a col·laborar amb altres músics.

Però tal com el mateix explica, a en Miki sempre li havia interessat el funcionament d’un estudi de gravació i el treball del productor musical.

Això el va portar a apuntar-se a un curs a l’escola Microfusa, amb el qual va poder formar-se en la part més tècnica de la indústria musical.

“Sempre havia volgut veure com es pot millorar una cançó i fer que soni millor”, afirma aquest músic amb experiència de productor.

 

Diferents habilitats, diversos projectes

Comptar amb formació i experiència diversa li ha permès obrir-se diferents camins en el món de la música. En alguns casos, aquests camins han confluït en un mateix projecte, i en altres casos li ha servit per diversificar la seva activitat.

View this post on Instagram

@senyor_oca #tbt #goodvibes 👊🏿

A post shared by Miki Grau (@miki.grau) on

Així, com baterista i compositor, Miki ha participat en projectes com el del grup de pop rock Exili a Elba, o el de jazz de JKI.

Com a sideman, és a dir, com a músic acompanyant de bandes i grups, ha treballat amb artistes com Arnau Giordani, Senyor Oca, The Excitements, David Cevoli, Jaime Stinus, Xavi Vidal o Maren, acompanyant-los tant en directes com en l’estudi.

Paral·lelament, Miki Grau col·labora amb Sarao Music, una productora discogràfica creada per Roger Rodés. Aquesta discogràfica està especialitzada en l’anomenada “música de biblioteca” i música per a publicitat i màrqueting, és a dir, en la música per a projectes d’altres creadors.

A més, també creen discos temàtics inspirats, per exemple, en l’ambient, el pop dels anys 90, la música simfònica o el trap, entre molts altres estils. Tal com explica, es tracta de compondre i produir música amb “una visió més comercial” encara que no es deixa de banda la visió creativa.

I mentre col·labora amb Sarao, aquest músic inquiet segueix impulsant projectes personals, com el que ha posat en marxa amb Arnau Giordani, cantant d’Exili a Elba. Aquests projectes personals li permeten, en paraules de Miki “fer el que més ens agrada”.

Si tu també vols seguir els passos de Miki Grau, pots consultar l’oferta de cursos de Microfusa per dedicar-te a la producció musical.

Informació elaborada en col·laboració amb Microfusa

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here