BARÇA FOUNDATION | A smile means everything

La Fundació del FC Barcelona treballa per promoure el benestar dels nens hospitalitzats

Els nens i nenes de tot el món necessiten ser protegits, per això es van crear els Drets de la Infància. No obstant això, alguns necessiten una protecció encara més especial: els nens i nenes hospitalitzats, que passen una part important de la seva infantesa ingressats a causa de malalties greus.

Aquests nens i nenes tenen els seus propis drets. La Carta Europea dels Drets dels Nens Hospitalitzats recull principis com el dret a estar acompanyats pels seus pares, a rebre el tractament a casa (si no és indispensable estar a l’hospital) i a estar ingressats amb altres nens.

La Fundació del FC Barcelona ha engegat diferents projectes per promoure el benestar dels nens i nenes hospitalitzats, fent més fàcil per ells i les seves famílies el procés de recuperació.

Els infants de la Casa dels Xuklis de AFANOC han rebut la visita de Samuel Umtiti i Jordi Cardoner que els hi han donat…

Publicado por FUNDACIÓ FC BARCELONA en Martes, 9 de enero de 2018

Uns ajudants molt especials

Els jugadors del primer equip han volgut sumar-se a la iniciativa de la Fundació FC Barcelona i han visitat a nens i nenes ingressats a diferents hospitals de Barcelona durant la nit de Reis.

Messi, Suárez, Piqué, Sergi Roberto i altres jugadors, juntament amb l’entrenador Ernesto Valverde, no han volgut perdre’s l’experiència i han repartit regals, han xerrat amb els nois i fins i tot han jugat al futbolí per passar una bona estona.

A l’Hospital de la Vall d’Hebron, la Fundació de Leo Messi i la Fundació FC Barcelona van crear l’Espai Barça, un espai lúdic pensat perquè els nens i nenes ingressats se sentin com si estiguessin al Camp Nou. 

A l’Hospital de la Vall d’Hebron, la Fundació de Leo Messi i la Fundació FC Barcelona van crear l’Espai Barça, un espai lúdic pensat perquè els nens i nenes ingressats se sentin com si estiguessin al Camp Nou.

Però no només els futbolistes col·laboren amb la Fundació. Els jugadors de la resta de seccions professionals també han volgut donar el seu suport als nens ingressats i a les seves famílies, per donar-los ànims en una situació tan difícil.

Robots que compleixen desitjos

Els nens i nenes hospitalitzats reben tractaments molt complexos i passen llargues temporades a l’hospital. No poden fer el mateix que la resta de nens de la seva edat: anar a classe, sortir amb els seus amics, fer excursions…

Per alguns nois, visitar el Camp Nou és una de les seves il·lusions més grans. Per sort, ara poden viure l’experiència gràcies al Pol, un robot teledirigit. Gràcies a la càmera que porta incorporada, els nens poden controlar el robot, desplaçar-lo per les instal·lacions del Camp Nou i realitzar una visita virtual.

El seu nom és un homenatge al Pol, un nen de 13 anys que estava ingressat per una malaltia greu. Ell va ser el primer a visitar el Camp Nou gràcies a aquest robot que retransmet imatges a distància i en temps real.

El Pol va morir passats uns dies, però la seva història i el seu exemple han seguit impulsant el projecte perquè altres nens puguin gaudir de l’experiència. Aquest any, el Gustavo, un nen hospitalitzat de 10 anys, va poder assistir a l’entrenament a portes obertes gràcies al Robot Pol.

Aquest projecte compta amb la col·laboració d’Éric Abidal, futbolista professional a qui van detectar un tumor al fetge quan jugava al FC Barcelona. Abidal va haver de retirar-se de manera temporal per superar la seva malaltia, però es va recuperar i va tornar a jugar a futbol.

Ara treballa juntament amb la Fundació del FC Barcelona per transmetre als més petits el mateix esperit de superació que el va ajudar a seguir endavant i no perdre mai el somriure.

Informa’t de tot a Junior Report.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here