Entrevistem un pianista talentós

Un alumne de 4rt d’ESO de l’escola GEM ha estudiat per un gran esdeveniment durant el confinament

Un dels alumnes del GEM ha aprofitat aquesta situació i les hores a casa per estudiar per una prova de música molt important, que pot influir en el seu futur.

Avui volem entrevistar-lo per conèixer en més detall com encara aquesta prova d’accés.

 • A quina edat vas començar a introduir-te en món de la música?

Des de ben petit, m’he criat escoltant música. La meva germana també tocava i escoltava música clàssica, per això em resulta més fàcil tocar cançons clàssiques que ja em sonen que d’altres que no he escoltat mai. La meva germana va ser una gran inspiració.

 • Quins instruments toques actualment i quins t’agradaria tocar?

Puc tocar alguns instruments com el xilòfon, l’ukelele, la guitarra, la bateria però sobretot el piano. També canto. M’agradaria saber tocar millor la guitarra, ja que només hi toco algunes cançons.

 • Com estàs vivint aquest confinament?

Aquest confinament l’estic dedicant sobretot a la música, ja que m’estic preparant per una prova d’accés. Paral·lelament, també estic fent les tasques corresponents de l’escola.

 • En un futur et veus treballent en el sector de la música?

Jo desitjo i espero poder dedicar-me plenament a la música. El problema de dedicar-se a les arts és que no tenen gaires sortides i això m’angoixa. Desitjaria dedicar-me a ensenyar música en una acadèmia o en un conservatori, tot i que també m’agradaria viure de la meva música.

 • Quantes hores dediques al dia a tocar el piano? I a la setmana?

Depenent del dia en faig més o menys, la veritat és que no acostumo a comptar les hores de treball, però segurament passo més de dues o tres hores al dia.

 • Per què és tan important aquesta prova d’accés?

Perquè és la manera de tenir un títol que acrediti el nivell al qual he arribat i també per saber si tinc el nivell suficient per anar a escoles de música de cert renom.

 • És difícil concentrar-se amb la teva família a casa?

No la veritat. Casa meva és bastant gran i no em costa gaire concentrar-me. Tot i que no m’agrada practicar acompanyat.

 • Com t’estàs preparant per a aquesta prova?

M’haig de mentalitzar perquè estic una mica nerviós, cada cop menys i sé que com més practiqui, més segur em sentiré. Aquesta prova l’havia de fer l’any passat, però vaig patir un accident i no la vaig poder fer. Aleshores he hagut de tornar a estudiar totes les peces, és com si hagués perdut un any de productivitat.

 • Fas classes online?

Faig dues hores a la setmana, la primera hora de música i la segona de llenguatge.

 • Has escrit alguna cançó ?

Sí, m’agrada poder plasmar emocions i moments en cançons.

 • Que significa la música per a tu?

Crec que la música és una manera d’expressar-se molt bonica i íntima, cada artista hi plasma els seus sentiments, els fa públics i la gent s’hi sent identificada i l’escolta. Crec que si t’agrada una cosa, la fas bé i t’omple, ho has de donar tot per seguir fent allò que et fa feliç.

En Bernat ens ha enviat dos vídeos, un d’ell tocant una cançó que ha tret d’oïda i una altra.

Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here