Escoles ecològiques: un repte de futur

La tecnologia permet realitzar activitats perquè els més petits prenguin consciència sobre els més petits. (Acer)

El col·legi pot convertir-se en un laboratori on experimentar i descobrir noves maneres de protegir el planeta

Per Laura Andrés Tallardà

A l’escola es pot descobrir el món que ens envolta i aprendre coneixements que ens fan millorar cada dia.

Però no només es tracta d’aprendre les taules de multiplicar, geografia, biologia o llengües, sinó que també podem aprendre a cuidar-nos a nosaltres mateixos, als altres i al medi ambient.

Reciclar plàstics, dur a terme campanyes de conscienciació sobre el canvi climàtic i proposar accions per mantenir el pati més net són alguns exemples per potenciar escoles més sostenibles i ecològiques.

El col·legi pot convertir-se en un laboratori on experimentar i descobrir noves maneres de protegir el planeta.

 

Acer Humanity: una aposta per la sostenibilitat

Acer for Education va llançar a l’octubre un concurs entre els centres Acer Innovative Schools d’Europa, l’Orient Mitjà i l’Àfrica, amb l’objectiu d’animar els estudiants a participar en la seva comunitat i aconseguir que la gent s’impliqui en activitats sostenibles i ecològiques.

Així, el projecte ambiental Acer Humanity ha premiat a escoles de tot el món que aposten per la sostenibilitat i promouen una actitud ecològica entre els seus estudiants.

Els projectes presentats van ser valorats en funció del nombre d’“accions verdes” i la seva originalitat.

Les institucions amb els millors projectes i activitats van guanyar dispositius Acer per donar a organitzacions educatives de la seva elecció, amb l’objectiu de fomentar la solidaritat entre escoles.

El projecte Acer Humanity ha premiat escoles que aposten per la sostenibilitat. (Acer)

 

Escola Global (Portugal)

El projecte ecològic estava dirigit a nens i nenes de 5 anys. Els van ensenyar els principis bàsics de reciclatge i reutilització. Posteriorment, se’ls va animar a aplicar-los d’una manera divertida i creativa fent gerros i portallapis amb ampolles de plàstic.

Els ingressos per la venda de les seves creacions, així com el premi (10 dispositius Acer), es van destinar a ajudar a dues escoles desfavorides a Tarrafal (Cap Verd), dins del projecte Semear Futur, que significa “Sembrar el futur”.

Els alumnes van realitzar gerros i portallapis amb ampolles de plàstic (Acer – Escola Global)

 

Escola Selborne (Sud-àfrica)

L’escola de primària Selborne té contenidors de reciclatge, panells solars i tancs recol·lectors d’aigua en tot el col·legi, la qual cosa permet estalviar energia i reduir la contaminació produïda per les activitats del centre.

Els dispositius es lliuraran a Buluga Primary School, una institució associada en una àrea rural de Sud-àfrica que atén nens desfavorits, perquè puguin veure l’inici del seu propi centre d’informàtica.

 

New English School (Kuwait)

Kuwait es troba en la península Aràbiga, una regió on les preocupacions ambientals encara no estan molt esteses. No obstant això, estan apareixent noves iniciatives per a reduir els efectes de l’activitat humana sobre el planeta.

New English School és el centre de reciclatge escolar més gran del país, amb més d’una tona de material reciclat al mes.

El projecte també pretén netejar les platges i desenvolupar una consciència ecològica entre els seus estudiants. Per exemple, els alumnes tenen l’oportunitat de liderar una empresa de reciclatge els guanys del qual es retornen a la comunitat.

Informació elaborada en col·laboració amb Acer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here