Esport i dona, conceptes inseparables

Serena Williams, la millor tennista de la història. (Mackenzie Sweetnam / Getty)

La pràctica esportiva és un gran via per fomentar la igualtat de gènere

L’esport és una gran font de valors humans com la integració o el respecte. En aquest sentit, la pràctica esportiva s’ha demostrat com una de les eines més eficaces per a la transmissió i aprenentatge de valors humans entre els més joves. Entre aquests valors està la igualtat de gènere. 

Malgrat això, el món de l’esport és un dels que ha patit una masculinització més palpable al llarg de la història. Malgrat que els últims anys aquesta tendència està canviant i es comencen a superar molts estereotips, encara queda molta feina i molta pedagogia per fer.

A les portes de la reivindicativa jornada del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, és un bon moment per reivindicar el paper de la dona a l’esport. Tant pel que fa a la competició d’elit com en la pràctica del dia a dia.

La nedadora Mireia Belmonte. (EFE)

A la llista de millors esportistes de la història hi ha moltes dones. Entre aquestes destaquen figures com la tenista Serena Williams, guanyadora de 23 títols de Grand Slam, o Nadia Comaneci, que va aconseguir la primera puntuació perfecta en la història de la gimnàstica olímpica als Jocs Olímpics de Montreal del 1976.

Al panorama nacional destaquen figures com la nadadora Mireia Belmonte, la jugadora de bàdminton Carolina Marín o la kitesurfista Gisela Pulido. Totes són autèntiques referents en les seves disciplines i veritables exemples de superació, que acostumen a no rebre tot el focus mediàtic que mereixerien per la seva excel·lència.

 

L’esport com a via per la igualtat

Tant l’Institut Europeu de la Igualtat de Gènere com l’Institut de les Dones d’Espanya integren l’esport com una de les vies principals per fomentar un canvi que condueixi la societat cap a una igualtat de gènere efectiva. 

La Fundació Rafa Nadal també està molt implicada en traslladar els valors de la igualtat a través de l’esport. De fet, és un dels objectius primordials de l’escola NETS (Nadal Educational Tennis School) de l’Índia. Un valor igual d’important per als centres de la Fundació Rafa Nadal.

Informació elaborada en col·laboració amb la Fundació Rafa Nadal

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here