Estudiants de secundària es converteixen en periodistes durant l’estiu 

El diari per a joves Junior Report posa a disposició de docents el pla de treball personalitzat RED Estiu per tal que joves estudiants de secundària es converteixin en periodistes . (Junior Report)

El projecte Revista Escolar Digital, impulsat per Junior Report, permet a l’alumnat escriure i publicar en una capçalera digital col·laborativa, RED Report 

L’estiu és a tocar i, en circumstàncies normals, els i les alumnes estarien esperant amb ganes les seves vacances. Això no obstant, la pandèmia causada per la Covid-19 ha provocat que els plans hagin de canviar-se.   

Els centres escolars d’Espanya es van tancar al març per evitar propagar el virus. Des d’aquell moment, professors i alumnes s’han esforçat per mantenir el contacte i seguir amb les classes malgrat la distància 

Amb l’arribada del desconfinament i a conseqüència de les particularitats d’aquest curs, alguns centres han optat per oferir formació al seu alumnat durant l’estiu 

Per aquest motiu, el diari per a joves Junior Report ofereix la possibilitat a centres de secundària de convertir-se en periodistes durant l’estiu i crear contingut per la capçalera digital col·laborativa RED Report. El projecte també acceptarà candidatures de centres per al curs 2020-2021. 

El nostre objectiu és facilitat eines a les persones més joves durant un estiu tan atípic. Des de l’elecció de cada centre, pretenem que no se sentin desconnectats i que puguin treballar en xarxasi així ho desitgen, sent protagonistes d’aquesta actualitat tan excepcional”, afirma Lali Bueno, una de les coordinadores del projecte RED. 

 

Revista Escolar Digital, l’estiu  

La iniciativa s’emmarca dintre del projecte Revista Escolar Digital (RED)És una xarxa de diaris escolars dirigits, redactats i gestionats per estudiants amb el suport de periodistes professionals.  

Actualment formen part de la xarxa 37 centres de Catalunya, Madrid i el País Basc. Això significa que més de 1.000 redactors i redactores júnior treballen en xarxa amb la coordinació de més de 50 docents i periodistes. 

Per tal que els estudiants puguin seguir aprenent durant l’estiu, RED ha elaborat un pla personalitzat de treball transversal. D’aquesta manera, es busca treballar diferents àmbits competencials com els valors, l’emprenedoria i les competències comunicatives, entre d’altres 

Els continguts elaborats per l’alumnat, que poden ser escrits o audiovisuals i en qualsevol de les llengües de l’estat, es publicaran al setembre en la capçalera compartida amb els centres que participen del projecte: RED Report 

View this post on Instagram

Red Report es la cabecera común 🖥del proyecto Revista Escolar Digital (#RED) en la que se publican los mejores artículos 📰 de los centros participantes de la iniciativa. Además, con motivo del confinamiento por la #Covid19 se abrió de forma gratuïta para los todos los centros educativos, y han habido colaboraciones interesantes📝. Visita Red Report y lee los artículos escritos por y para adolescentes👩🏼‍💻👨🏻‍💻 a través del Link de la Bio🔝. . Red Report és la capçalera comú 🖥 del projecte #RevistaEscolarDigital (RED) en la qual s'hi publiquen els millors articles 📰 dels centres participants de l'iniciativa. A més, amb motiu del confinament per la Covid-19 es va obrir de forma gratuïta per a tots els centres educatius, i hi han hagut interessants col·laboracions📝. Visita Red Report i llegeix els articles escrits per adolescents👩🏼‍💻 i per a adolescents 👨🏻‍💻a través del Link de la Bio🔝. . . #periodisme #periodismo #news #escuela #educación #REDenCasa #JoAprencACasa #YoMeQuedoEnCasaAprendiendo

A post shared by Revista Escolar Digital (@juniorreportred) on

 

Suma’t a RED al curs 2020-2021 

Paral·lelament, el projecte RED està tancant les candidatures de centres que formaran part de la iniciativa durant el pròxim curs 2020-2021.

El projecte porta ja dos anys en funcionament. Des dels seus inicis, el projecte RED s’ha pensat com una eina per fomentar l’esperit crític, per lluitar contra la desinformació i les fake news, per aplicar les competències transversals i digitals i per afavorir la llibertat d’expressió, entre altres objectius.  

Donar credibilitat als periodistes júnior fent-los partícips de la comunitat digital és altre de les prioritats del projecte RED.  

“Les xarxes socials s’han convertit en el principal canal de comunicació entre els joves per la qual cosa és important ensenyar-los a fer-ne un bon ús i que aprenguin a distingir entre informació i desinformació”, afirma Ada Sanuy, una de les coordinadores RED i encarregada de gestionar les xarxes socials del projecte.  

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here