Explora la teva creativitat des de casa

LCI Barcelona t'anima a ser creatiu i crear una instal·lació al balcó per animar els teus veïns durant el confinament. (Dani Duch)

L’escola de disseny llança propostes per desenvolupar idees creatives a les xarxes i als balcons i organitza un cicle de masterclasses en línia

Per Judith Vives

Confinar-se a casa per frenar la pandèmia del coronavirus no vol dir haver de renunciar a la creativitat i la diversió. De fet, pot ser una ocasió única per desenvolupar i posar en pràctica idees innovadores i descobrir una nova faceta.

Per potenciar la teva creativitat, l’escola de disseny LCI Barcelona ha llançat una sèrie de propostes participatives relacionades amb el món del disseny i dirigides tant als seus alumnes com a la resta de la gent.

D’una banda, s’ha organitzat un repte fotogràfic per deixar testimoni gràfic del confinament partint de diferents disciplines com la moda, la gastronomia o el disseny d’interiors.

En aquest cas, es tracta de compartir fotos a les xarxes socials a través del hashtag #FotosConfinamiento. Pots fer fotos dels plats que cuinis aquests dies, mostrar provant nous looks, inventar nous productes per a casa, remodelar una habitació o experimentar amb il·lustracions creatives.

Entre totes les imatges publicades, se seleccionaran les tres millors fotos de les diferents categories: Els meus looks del confinament, els meus menús en estat d’alarma, els meus espais per a la quarantena, els meus productes durant l’aïllament i les meves il·lustracions en temps de distància social.

Les guanyadores formaran part d’una exposició a l’escola que s’inaugurarà quan el centre torni a la normalitat.

D’altra banda, LCI Barcelona també llança un repte per animar les persones més creatives. Per participar, han de dissenyar algun tipus d’instal·lació creativa per a balcons, comunitats de veïns, escales o portals. Pots compartir el teu projecte a les xarxes socials amb el hashtag #diseñoterapia.

Tot s’hi val, però l’única condició és que siguin instal·lacions que aconsegueixin animar-nos i treure un somriure en aquests dies complicats. “Aquests projectes serveixen per mostrar el que el disseny pot aportar a la societat”, expliquen des de LCI Barcelona.

 

Masterclass en línia de disseny

LCI Barcelona s’ha adaptat ràpidament a la nova situació provocada per l’epidèmia de la Covid-19. A més de l’esforç per adaptar les classes a distància, el centre també ha organitzat un programa de conferències i masterclasses que poden seguir-se per Internet.

En aquest cicle de masterclasses, destacats professionals de diferents sectors del disseny, la comunicació i el management d’indústries creatives oferiran xerrades sobre diferents facetes del seu treball.

La primera masterclass online, exclusiva per als estudiants de l’escola, va tenir lloc el 24 de març i va anar a càrrec de Belén Torregrosa, filòloga especialista en storytelling i anàlisi de tendències.

Les següents conferències s’han obert al públic general i han comptat amb la participació del creatiu publicitari Vicente Reis, el fotògraf Iñigo Bujedo Aguirre, la d’Alex Jimenez sobre el procés de disseny d’una cadira sostenible o la de Joan Piqué sobre concept art.

Aquesta setmana està prevista una xerrada sobre el fotollibre a càrrec de Juan Toro Diez, que tindrà lloc aquest dimarts 7 d’abril. Dijous d’abril serà Jesús Vázquez de Viedma l’encarregat de parlar de “La comunicació de moda en temps de crisi“.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here