FCRI Blanquerna renova per dos anys l’acord amb Junior Report

Un grup de redactors junior va participar en un taller de ràdio impartit per Joan Maria Clavaguera, periodista i professor de la FCRI. (Laia Ros)

La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals oferirà materials i recursos sobre periodisme a estudiants de centres educatius de tota Espanya 

El diari per a joves Junior Report comptarà amb la col·laboració de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna durant els dos pròxims cursos escolars. El projecte Revista Escolar Digital (RED), els tallers de periodisme i desinformació, així com la resta dels recursos i materials didàctics elaborats per Junior Report comptaran amb el suport del partner universitari. 

“La universitat ens proporciona material de referència que ens permet elaborar recursos d’educació mediàtica per als redactors i redactores del projecte Revista Escolar Digital i per als centres que volen introduir l’actualitat a l’aula. També ens ofereix l’oportunitat d’acostar el món universitari a les escoles i instituts.”, afirma Francesc Castanyer, director de Junior Report. “L’acord per dos anys amb Blanquerna ens ofereix un marc d’estabilitat per a afrontar aquests reptes a mitjà termini”, afegeix. 

Com a resultat de l’acord, Blanquerna protagonitzarà un cicle d’articles amb l’objectiu de conscienciar als joves redactors sobre la importància del rigor i la qualitat periodística, en una època en la qual les fake news i la desinformació abunden en els mitjans digitals i no sempre és fàcil distingir la veritat de la informació falsejada o manipulada. 

“Ens complau poder col·laborar amb aquest projecte que acosta l’actualitat als joves i despertar les vocacions de les quals seran les noves generacions de periodistes, afirma Patrícia Coll, directora del Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa en FCRI. 

La signatura de l’acord entre FCRI Blanquerna i Junior Report s’ha realitzat de manera telemàtica a conseqüència de les mesures restrictives de la Covid-19, entre Josep Maria Carbonell, Degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL, i Francesc Castanyer, director de Blue Globe Media, editora del diari per a joves. 

Francesc Castanyer, director de Blue Globe Media, i Josep Maria Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL (Junior Report).

Pensament crític

Fomentar el pensament crític i la lectura de premsa entre els nois i noies adolescents és un dels objectius del projecte Revista Escolar Digital (RED). Per al pròxim curs 2020-2021, la xarxa de revistes escolars digitals comptarà amb la participació de més de 60 centres educatius de tota Espanya. 

En el marc de l’acord, FCRI Blanquerna i Junior Report impulsaran tallers i activitats relacionades amb la pràctica periodística per a acostar la universitat als centres educatius i crear així sinergies entre estudiants de periodisme i l’alumnat de secundària que participa del projecte RED. 

 

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here