INS El Vern guanya la Beca RED-Cloudalia per crear un diari escolar digital

Joves redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED) entrevisten els actors del musical 'El despertar de la primavera'. (Junior Report)

L’institut de la comarca del Vallés Oriental passa a formar part del projecte Revista Escolar Digital (RED)

L’Institut El Vern de Lliçà de Vall, a la comarca del Vallés Oriental (Barcelona), ha estat el centre seleccionat per formar part del Revista Escolar Digital (RED) en el marc de la Beca RED-Cloudalia Educació – ASUS Pro Educació.

La proposta de l’INS El Vern ha destacat per la seva transversalitat, incloent la participació de tot l’alumnat del centre i la pluralitat d’idiomes en què es publicaran els continguts (català, castellà, anglès i francès).

Els representats de Cloudalia han ressaltat també l’ús de les noves tecnologies i la inclusió de matèries innovadores com la robòtica en el pla de treball del centre.

“Estem molt contents de poder oferir aquesta beca ja que per nosaltres l’educació és un punt clau i aquesta és una manera de motivar tant a alumnes com a professors”, expliquen des de l’equip de Cloudalia.

Entre les idees presentades, destaca la creació d’una “Secció de Vinyetes” dins l’assignatura de Visual i Plàstica, a més del disseny d’un Pla de Màrqueting i Financer amb l’objectiu d’autofinançar el diari escolar en un futur.

 

Periodisme en xarxa  

El projecte Revista Escolar Digital (RED), impulsat pel diari digital Junior Report, és una xarxa de diaris escolars redactats i gestionats per alumnes de secundària.

Cada setmana, els estudiants publiquen notícies, reportatges d’actualitat, entrevistes i articles d’opinió protagonitzats per membres de la comunitat educativa i local. A més, compten amb l’assessorament d’un periodista professional vinculat a Junior Report perquè els reporters junior aprofitin al màxim l’experiència.

La Beca RED-Cloudalia Educació – ASUS Pro Educació és el resultat de l’acord de col·laboració entre Blue Globe Media i Cloudalia Educació, empresa especialitzada en l’assessorament tecnològic a centres educatius.

La convocatòria de la beca promou la participació de centres de secundària i/o batxillerat de la comarca del Vallés Oriental en el projecte Revista Escolar Digital (RED), que té com objectiu fomentar l’educació mediàtica i l’esperit crític dels estudiants a l’hora d’informar-se.

“Aquest projecte els posa al dia de la innovació i els ajuda a practicar la comunicació, cosa que els fa reflexionar i guanyar seguretat amb ells mateixos”, asseguren des de Cloudalia.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here