Instituts d’arreu d’Espanya opten a la Beca RED-ACER per crear la seva revista escolar  

Instituts d'arreu d'Espanya envien les seves candidatures per participar en el projecte Revista Escolar Digital a través de la Beca RED-ACER 2020-2021. (Junior Report)

La convocatòria rep candidatures de centres de la Comunitat de Madrid, el País Basc, les illes Canàries, Catalunya, Andalusia, la Comunitat Valenciana i La Rioja.  

Instituts públics de tota Espanya es postulen per formar part del projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris escolars dirigits i gestionats per alumnes de secundària, a través de la Beca RED-ACER 2020-2021 que aquest any celebra la seva segona edició 

Els centres educatius candidats a rebre la beca procedeixen de la Comunitat de Madrid, el País Basc, les illes CanàriesCatalunyaAndalusia, la Comunitat Valenciana i La Rioja. Cada centre escolar participant ha enviat la seva proposta de gestió de la revista escolar d’acord amb un pla de treball elaborat per l’equip de periodistes de Junior Report. 

Les propostes presentades comparteixen algunes característiques comunes, com són l’actualització periòdica de continguts, la difusió a través de xarxes socials i altres canals comunicatius del centre i l’objectiu d’involucrar a tota la comunitat educativa, des de l’alumnat fins a docents i famílies. També destaca la importància de la divulgació científica i el foment de llengües estrangeres, la participació transversal de tot el centre i un impacte directe en l’entorn més proper. 

El proper dilluns 6 de juliol del 2020 es publicarà el veredicte final del jurat, format per impulsors i coordinadors del projecte Revista Escolar Digital (RED), professionals vinculats a l’àmbit de la comunicació i del sector educatiuaixí com representants de l’empresa patrocinadora de la beca. 

 

Vols ser periodista? 

El projecte Revista Escolar Digital (RED) és una xarxa de diaris escolars dirigits, redactats i gestionats per alumnes de secundària. Compta amb el suport i la supervisió d’un equip de periodistes professionals perquè els estudiants aprofitin al màxim l’experiència d’esdevenir redactors júnior. 

Actualment, 40 centres educatius de l’estat espanyol formen part de la xarxa. Es concentren especialment a Catalunya, Madrid i el País Basc. Més de 1.000 redactors i redactores generant contingut d’actualitat sota la coordinació de més de 50 docents i periodistes. L’equip de coordinació de RED està tancant les candidatures de centres escolars per formar part de la iniciativa durant el proper curs 2020-2021. 

Entre altres objectius, el projecte Revista Escolar Digital (RED) es planteja com una eina educativa per alimentar l’esperit crític dels estudiants, lluitar contra la desinformació i les ‘fake news, a més d’esdevenir un recurs molt útil per aplicar les competències digitals. 

El caràcter transversal del projecte afavoreix la llibertat d’expressió i potencia el treball en grup entre els periodistes júnior que componen les redaccions RED. 

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here