Junior Report entrega la Beca Cloudalia-RED a l’INS El Vern per desenvolupar un diari escolar

Junior Report i Cloudalia Educació lliuren la 'Beca RED-Cloudalia' a l'INS El Vern. Francesc Castanyer, director de Blue Globe Media, lliura la beca juntament amb les representants de Cloudalia, Susana Ruiz i Laura Casasayas, als professors del centre Elisabeth Campuzano i Alberto Hernández. (Junior Report)

El diari per a joves i Cloudalia Educació bequen al centre de Lliçà de Vall perquè els alumnes desenvolupin una Revista Escolar Digital (RED)

El diari per a joves Junior Report i l’empresa Cloudalia Educació han lliurat aquest dimarts la Beca RED-Cloudalia Educació-Asus Pro Educació a l’Institut El Vern de Lliçà de Vall (Barcelona).

La beca finançarà la creació i la gestió d’una redacció escolar en el marc del projecte Revista Escolar Digital (RED), impulsat per Junior Report. La directora del centre, Begoña Gibert, i els mestres que coordinaran la implementació del projecte, Elisabeth Campuzano i Alberto Hernández, s’han mostrat entusiasmats.

sñdkmas

Junior Report i Cloudalia Educació lliuren la ‘Beca RED-Cloudalia’ a l’INS El Vern. D’esquerra a dreta: les representants de Cloudalia, Laura Casasayas i Susana Ruiz; la directora del centre, i el director de Blue Globe Media, Francesc Castanyer. (Junior Report)

Campuzano, en particular, ha destacat que “és necessari acostar el periodisme als alumnes per desenvolupar el seu esperit crític i evitar que els enganyin amb falsedats i desinformacions”.

El projecte del centre va ser seleccionat gràcies a la qualitat i originalitat de les propostes, d’entre les que destaquen la creació d’una “Secció de Vinyetes” dins de l’assignatura de Visual i Plàstica, a més del disseny d’un Pla de Màrqueting i Financer amb l’objectiu d’autofinançar la revista escolar en un futur.

 

Periodisme en xarxa

El projecte Revista Escolar Digital (RED), impulsat pel diari digital Junior Report, és una xarxa de diaris escolars redactats i gestionats per alumnes de secundària. Aquest curs arrenca la segona edició del projecte, que compta ja amb una trentena de centres participants al voltant d’Espanya.

Alumnes de l’INS El Vern posen en marxa la seva capçalera digital de la Revista Escolar Digital (RED). (Junior Report)

Cada setmana, els estudiants publiquen notícies, reportatges d’actualitat, entrevistes i articles d’opinió protagonitzats per membres de la comunitat educativa i local. A més, compten amb l’assessorament d’un periodista professional vinculat a Junior Report perquè els reporters júnior aprofiten al màxim l’experiència.

La Beca RED-Cloudalia Educació – ASUS Pro Educació és el resultat de l’acord de col·laboració entre Blue Globe Media i Cloudalia Educació, empresa especialitzada en l’assessorament tecnològic a centres educatius.

Junior Report i Cloudalia Educació lliuren la ‘Beca XARXA-Cloudalia’ a l’INS El Vern. D’esquerra a dreta: les representants de Cloudalia, Laura Casasayas i Susana Ruiz; la directora del centre, i el director de Blue Globe Media, Francesc Castanyer. (Junior Report)

La convocatòria de la beca promou la participació de centres de secundària i/o batxillerat de la comarca del Vallès Oriental al projecte Revista Escolar Digital (RED), que té com a objectiu fomentar l’educació mediàtica i l’esperit crític dels estudiants a l’hora d’informar-se.

“Aquest projecte els posa al dia sobre innovació i els ajuda a practicar la comunicació, el que els fa reflexionar i guanyar seguretat en ells mateixos”, asseguren des de Cloudalia.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

COMPARTIR
Article anteriorEl planeta es crema
Article següentPlantes per rescatar el planeta
El diari dels joves lectors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here