Junior Report entrega la Beca ACER-RED a l’IES Miguel Catalán per desenvolupar un diari escolar

L'equip de Junior Report i ACER fan lliurament de la Beca ACER-RED 2019 a l'equip docent de l'IES Miguel Català. (Junior Report)

El diari per a joves i Acer bequen al centre de Madrid perquè els alumnes desenvolupin una Revista Escolar Digital (RED)

El diari per a joves Junior Report i l’empresa ACER han lliurat aquest divendres la Beca ACER-red a l’IES Miguel Catalán de Coslada (Madrid).

La beca finançarà la creació i la gestió d’una redacció escolar en el marc del projecte Revista Escolar Digital (RED), impulsat per Junior Report.

La proposta de l’IES Miguel Catalán ha estat escollida d’entre més de 15 candidatures de centres escolars i instituts de diferents punts d’Espanya, entre ells Catalunya, Illes Canàries, Comunitat Valenciana i el País Basc. També es va rebre una proposta d’un centre escolar de la província de Corrientes, a l’Argentina.

El pla de treball de l’IES Miguel Catalán inclou, entre altres aspectes, fomentar la interacció de l’alumnat de diferents edats i àrees de treball, potenciar l’ús de les noves tecnologies, així com involucrar tota la comunitat educativa i les institucions culturals de proximitat.

El director del centre, Ángel Luis García Aceña, s’ha mostrat entusiasmat i ha destacat que “el projecte ens ajudarà a treballar amb diferents cursos de manera transversal i permetrà que els alumnes tinguin una participació directa en la construcció del discurs i les competències lectora i digital“.

Per la seva banda, Manel Fabre, mànager d’Acer Iberia Education, va reconèixer el valor pedagògic i la capacitat de transformació educativa de la iniciativa RED. “La xarxa Revista Escolar Digital fomenta el pensament crític i permet formar a joves redactors sobre l’ús del hardware i software. Apostem i col·laborem amb la Revista Escolar Digital per reforçar el nostre compromís amb el segment educatiu“.

 

Periodisme en RED

El projecte Revista Escolar Digital (RED), impulsat pel diari digital Junior Report, és una xarxa de diaris escolars redactats i gestionats per alumnes de secundària.

Cada setmana, els estudiants publiquen notícies, reportatges d’actualitat i entrevistes protagonitzats per membres de la comunitat educativa i local. A més, compta amb l’assessorament d’un periodista professional perquè els reporters júnior aprofiten al màxim l’experiència.

“Aquesta beca suposa una oportunitat per a les escoles de formar part d’un projecte que promou el treball en equip i fomenta que els més joves se sentin part de l’actualitat“, afirma Lali Bé, coordinadora del projecte RED.

Entre d’altres objectius, el projecte Revista Escolar Digital (RED) es planteja com una eina educativa per alimentar l’esperit crític dels estudiants, lluitar contra la desinformació i les fake news, a més d’esdevenir un recurs molt útil per aplicar les competències digitals, com l’educació mediàtica.

El caràcter transversal del projecte afavoreix la llibertat d’expressió i potencia el treball col·laboratiu entre els periodistes júnior que componen les redaccions RED.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here