Junior Report guanya lectors a l’Amèrica Llatina 

Junior Report amplia els seus lectors en diversos paísos de Llatinoamèrica, especialment entre aquells usuaris que visiten el diari a través del telèfon mòbil. (Junior Report)

El diari per a joves registra 1,4 milions d’usuaris al maig sumant audiència a Mèxic, Colòmbia, l’Argentina, Perú, Xile, Veneçuela, Equador i la República Dominicana 

Junior Report ha superat el milió d’usuaris per segon mes consecutiu gràcies als nous lectors d’Amèrica Llatina, que sumen un 70% del total d’usuaris

Durant el període de confinament provocat pel nou coronavirus, han crescut les visites de Mèxic, Colòmbia, Argentina, Perú, Veneçuela i Xile, a més de l’Equador i la República Dominicana. La ràtio de permanència, és a dir, el temps de lectura, és de més de 15 minuts, la qual cosa significa que qui visita Junior Report ho fa de manera qualitativa i interactua amb el diari.

L’especial sobre la Covid-19 segueix sent un dels temes més visitats i apreciats pels lectors. Però temes com les últimes Eleccions Generals a Espanya, el centenari de la Primera Guerra Mundial, el Brexit o l’aniversari de la Caiguda del Mur de Berlín han generat interès i es compten entre els més visitats.

 

3 anys explicant l’actualitat als joves

El diari per a joves Junior Report ha celebrat recentment el seu tercer aniversari compartint una hemeroteca que compta ja amb més de 150 temes publicats sobre política internacional, cultura, esports i societat.

Cada setmana, un equip de periodistes explica un tema d’actualitat global de manera didàctica i amb un llibre d’estil propi, adaptant els continguts als nous formats i canals comunicatius. L’ús d’infografies, vídeos explicatius i contingut multimèdia va ser una de les apostes del diari des del seu llançament el 2017.

Més de 15.000 subscriptors reben cada setmana informació vinculada a un tema d’actualitat, tant en castellà com en català, amb l’objectiu de fomentar el pensament crític entre els més joves. També busca donar suport al desenvolupament de competències transversals com són la comprensió lectora, la resolució de problemes, la capacitat argumentativa i analítica, i, també, les competències digitals.

 

Converteix-te en periodista júnior!

El relat explicat per periodistes professionals de la redacció de Junior Report es complementa amb el projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris escolars. Els i les alumnes s’encarreguen d’escriure, dirigir i editar els seus propis continguts.

Durant aquestes setmanes de final de curs, l’equip de coordinació de RED es troba en plena campanya de tancament de candidatures per al curs 2020-2021. Actualment, la xarxa compta amb més de 40 centres escolars i un miler de periodistes júnior de diferents punts geogràfics de país, entre els quals destaquen les comunitats autònomes de Catalunya, el País Basc i Madrid.

 

Tallers d’educació mediàtica 

També Junior Report està en plena promoció dels seus tallers d’educació mediàtica per al pròxim curs escolar, després d’haver recorregut més de 80 centres educatius durant el curs 2019-2020.

Al costat de les sessions sobre Periodisme i ‘Fake News’, per al curs 2020-2021 s’ha dissenyat un taller especialitzat en Periodisme i Gènere i també el taller Creem un diari, que proposa a l’alumnat la conceptualització i producció d’un diari en una sola setmana, dins el mòdul de treball del crèdit de síntesi.

A més, l’equip de talleristes de Junior Report recupera l’oferta de tallers adaptats als centres d’educació especial. Tots els tallers de Junior Report s’ofereixen per a cursos de primària i de secundària.

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here