Junior Report i Acer becaran un centre escolar per participar en el projecte RED de manera gratuïta

Alumnes d'una redacció RED utilitzen portàtils ACER per desenvolupar els seus continguts. (Junior Report)

El diari digital per a joves i la companyia tecnològica llancen la Beca RED-Acer For Education per segon any consecutiu

Junior Report i l’empresa tecnològica Acer convoquen la segona edició de la Beca RED-Acer For Education per al curs 2020-2021, en el marc de l’acord de col·laboració renovat entre ambdues entitats per als pròxims dos anys

El premi oferirà l’oportunitat a un centre públic d’Espanya o Portugal de formar part de manera totalment gratuïta i durant un any del projecte Revista Escolar Digital (RED), impulsat des del diari per a joves lectors. 

 

Què és el projecte RED? 

El projecte Revista Escolar Digital (RED) és una xarxa de diaris escolars dirigits, redactats i gestionats per alumnes de secundària. Compta amb el suport i la supervisió d’un equip de periodistes professionals per tal que els estudiants aprofitin al màxim l’experiència de convertir-se en redactors júnior. 

“Aquesta beca suposa una oportunitat perquè les escoles formin part d’un projecte que promou el treball en equip o fomentin l’esperit crític entre els més joves”, afirma Lali Bueno, una de les coordinadores del projecte RED. 

Actualment, 40 centres educatius d’Espanya formen part de la xarxa. Es concentren especialment a Catalunya, a Madrid i al País Basc. Més de 1.000 redactors i redactores generant contingut d’actualitat sota la coordinació de més de 50 docents i periodistes

 

Com participar-hi?

Els centres educatius públics de secundària i batxillerat d’Espanya i Portugal que vulguin optar a la Beca RED-Acer For Education 2020-2021 han d’enviar una proposta de treball i d’organització que ocupi un màxim de dues pàgines. 

Els centres candidats tenen fins el proper 30 de juny del 2020 per enviar els documents en format PDF al correu junior-report@blueglobe.media, amb l’assumpte: “Beca RED-Acer For Education 2020-2021 + el nom del centre”. 

La beca finançarà el cost total de la participació en el projecte, valorat en 2.600 euros, que inclou el domini i plantilla de WordPress personalitzada amb el nom de centre, l’assessorament d’un periodista professional, un Pla de Treball i d’activitats personalitzat, credencials per als joves periodistes i també materials i recursos pedagògics sobre gèneres periodístics, entre altres serveis.

El jurat estarà format per l’equip de coordinació del projecte Revista Escolar Digital (RED), per professionals de l‘àmbit de la comunicació i del sector educatiu i també per representants d’Acer, empresa patrocinadora de la beca.

 

Suma’t a un projecte periodístic internacional 

A causa de la pandèmia provocada pel coronavirus, el projecte RED s’ha obert per primera vegada a la comunitat educativa de manera gratuïta durant uns mesos. D’aquesta manera, els centres educatius poden conèixer de primera mà el projecte.

Arran d’aquesta iniciativa, el projecte s’ha expandit internacionalment i ha comptat amb la participació de centres educatius de tot el món, especialment d’Amèrica Llatina. A la capçalera comuna, RED Report, es recullen els millors continguts periodístics elaborats pels estudiants.

Des dels seus inicis, el projecte RED es planteja com una eina per fomentar l’esperit crític, per lluitar contra la desinformació i les fake news, per aplicar les competències transversals i digitals i per afavorir la llibertat d’expressió, entre d’altres. Donar credibilitat als periodistes júnior fent-los partícips de la comunitat digital és un altre dels objectius del projecte RED.

“Les xarxes socials s’han convertit en el principal canal de comunicació entre els joves per la qual cosa és important ensenyar-los a fer-ne un bon ús i que aprenguin a distingir entre informació i desinformació”, afirma Ada Sanuy, una altra de les coordinadores RED i encarregada de gestionar les xarxes socials del projecte.

Per a més informació sobre la Beca RED-Acer For Education 2020-2021, es poden consultar les bases a la següent pàgina web.

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here