Junior Report i la Fundació Blanquerna-URL s’uneixen per promoure els Premis Impulsa 2020

El director general de Blanquerna-URL, Andreu Ibarz, i el director de Blue Globe Media, Francesc Castanyer. (Junior Report)

Els guardons donen a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i impliquen els més joves en la tasca per aconseguir un món millor

El diari per a joves Junior Report i la Fundació Blanquerna-URL renoven per tercer any consecutiu l’acord de col·laboració per promoure els Premis Blanquerna Impulsa.

Aquests guardons tenen com a objectiu impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, una sèrie de 17 objectius definits per fer front als grans reptes globals: posar fi a la pobresa, impulsar la igualtat de gènere, aconseguir ciutats més sostenibles, promoure la pau

Fruit d’aquest acord, Junior Report publicarà un cicle d’articles relacionats amb la tercera edició dels Premis Impulsa, el termini d’inscripció dels quals estarà obert del 3 de febrer fins al 14 de maig de 2020.

Com a novetat aquest any, un dels centres participants als Premis Impulsa serà seleccionat per formar part del projecte Revista Escolar Digital (RED), la xarxa de diaris escolars dirigits i editats per estudiants de secundària amb el suport d’un equip de periodistes de Junior Report.

A les darreres convocatòries, els Premis Impulsa han destacat l’originalitat i la creativitat dels projectes presentats, centrats en aconseguir el benestar de les persones i promoure la salut del planeta.

 

Idees per canviar el món

La Fundació Blanquerna-URL va crear els Premis Blanquerna Impulsa al 2017 amb l’objectiu que els joves puguin contribuir a crear un món millor i se sentin protagonistes reals del canvi.

Aquests guardons estan destinats a estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius i premien projectes o activitats que tinguin lloc ena l’àmbit escolar i treballin per conscienciar, sensibilitzar i sumar forces a la fulla de ruta marcada pels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La tercera edició dels premis estarà centrada en els objectius de Salut i benestar (ODS3) i d’Igualtat de gènere (ODS5).

El primer vol garantir una vida sana i promoure el benestar per totes les persones a qualsevol edat. El segon està centrat en acabar amb la discriminació i així assolir la igualtat plena entre dones i homes, a més de promoure l’empoderament de dones i nenes.

La signatura de la renovació de l’acord va comptar amb la presència d’Andreu Ibarz, director general de Blanquerna-URL; Cristina Freixas, responsable del Servei d’Orientació Universitària de Blanquerna-URL; i Francesc Castanyer i Elisa Pont, responsables de Blue Globe Media, empresa editora del diari per a joves Junior Report.

La signatura va comptar amb la presència d’Andreu Ibarz, director general de Blanquerna-URL; Elisa Pont de Blue Globe Media, empresa editora de Junior Report; Cristina Freixas, responsable del Servei d’Orientació Universitària de Blanquerna-URL, i Francesc Castanyer, director de Blue Globe Media. (Junior Report)

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here