Junior Report llança ‘La Notícia del Dia’

Alumnes de l'Escola GEM de Mataró fent servir La Notícia del Dia a l'aula. (Junior Report)

El diari per a joves lectors ofereix cada dia un nou article amb diapositives i exercicis per treballar un tema d’actualitat a l’aula 

El diari per a joves Junior Report comença l’any 2021 amb un nou projecte a través del qual vol explicar les claus de l’actualitat i resoldre els dubtes que sorgeixen cada dia amb els principals temes informatius.

L’equip de periodistes de Junior Report, especialitzat a adaptar la informació per als joves lectors, començarà a elaborar La Notícia del Dia (NdD): una notícia diària que inclourà informació de context per entendre l’actualitat.

D’aquesta manera, La Notícia del Dia inclourà no només els fets, sinó també les claus informatives, els principals protagonistes, els conceptes més importants, la cronologia necessària per entendre com es desenvolupa la història…

La informació anirà acompanyada d’unes diapositives projectables que presenten de manera simple i gràfica els principals elements de la notícia, a banda d’unes activitats que pretenen fomentar el debat i la reflexió entre l’alumnat. Aquests recursos estaran disponibles mitjançant subscripció a través de la plataforma educativa Junior Report Aula.

“Oferim material actualitzat, rigorós, contextualitzat i veraç als professors perquè dediquin uns minuts a repassar l’actualitat informativa a les aules”, explica Francesc Castanyer, director de Junior report.

D’altra banda, Junior Report destinarà una secció del diari al Tema Destacat del mes: un tema d’actualitat global desglossat en diferents articles que aprofundeixen en diferents aspectes de la informació.

 

L’actualitat com a recurs educatiu

L’oferta informativa de Junior Report es complementa amb una sèrie de recursos educatius que permeten treballar l’actualitat a l’aula, fins i tot de manera virtual.

Amb la voluntat de convertir-se en una eina pedagògica per a docents, Junior Report dissenya Unitats Didàctiques per llegir i treballar la informació als centres educatius a través de la plataforma Junior Report Aula.

L’equip de periodistes i pedagogs de Junior Report dissenya Unitats Didàctiques formades per recursos educatius, com quaderns i fitxes d’activitats, perquè l’alumnat pugui descobrir els grans temes globals des de l’aula o des de casa. Aquestes unitats compten amb una guia didàctica i un solucionari per al professorat.

Els docents podran accedir a aquests continguts mitjançant una modalitat de subscripció. No obstant això, gràcies a acords amb entitats especialitzades, Junior Report ofereix alguns continguts en obert per als centres escolars.

L’Univers Junior Report també ofereix recursos d’educació mediàtica per fomentar la lectura crítica dels mitjans de comunicació, com per exemple tallers educatius o diaris escolars en format digital editats pels propis estudiants. Descobreix tota l’oferta educativa a la web de Junior Report.

Cada dia seleccionem una notícia, n’expliquem el context i dissenyem materials perquè estudiants de tot el món puguin llegir, debatre i opinar sobre l’actualitat a classe. Subscriu-t’hi!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here