Junior Report ofereix materials didàctics sobre el coronavirus per estudiar des de casa

Junior Report permet l'accés de forma gratuïta a materials pedagògics per treballar les claus sobre el nou coronavirus des de casa o des de les aules. (Junior Report)

El diari per a joves Junior Report crea diapositives i fitxes d’activitats per treballar des de casa i prepara un especial informatiu sobre la Covid-19

El diari per a joves Junior Report obre de forma gratuïta un conjunt de materials educatius per ajudar els professors a explicar al seu alumnat què és el coronavirus SARS-CoV-2.

L’equip de periodistes de Junior Report prepara un especial informatiu amb diferents articles que expliquen les claus informatives de la notícia: des de com funciona un virus fins a les característiques del coronavirus, quines mesures de prevenció s’han de prendre i quins estan sent els efectes a nivell social, polític i econòmic.

Els continguts també inclouen recursos audiovisuals com infografies i entrevistes en vídeo amb experts, per aclarir tots els dubtes que puguin sorgir entre els més joves.

L’objectiu de Junior Report, una iniciativa de Blue Globe Media, és oferir una informació rigorosa i contrastada, presentada de forma didàctica i divulgativa, per combatre la desinformació i les notícies falses que han sorgit en les últimes setmanes.

 

Fitxes d’activitats gratuïtes

D’altra banda, a través d’el projecte Junior Report Aula s’ha elaborat un conjunt de materials per a entendre les claus informatives de el nou coronavirus, descobert a finals del 2019 a Wuhan (Xina).

Els professors podran explicar als seus alumnes tot el que han de saber sobre el SARS-CoV-2, que causa la malaltia Covid-19, mitjançant unes diapositives projectables i també una fitxa d’activitats. Es complementen amb les notícies publicades pel diari digital.

Aquests materials poden utilitzar-se tant a classe com des de casa. Es busca facilitar la tasca dels docents durant els dies en què els centres educatius estiguin tancats a causa de la pandèmia.

Els materials pedagògics consisteixen en diapositives amb les claus i fitxes per treballar l’actualitat. (Junior Report)

 

Pla de teletreball per a les escoles a través del projecte RED

Junior Report és també l’impulsor de el projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris escolars gestionades pels propis estudiants de secundària. El projecte té com a objectiu fomentar el pensament crític entre adolescents.

Amb la situació excepcional de l’Covid-19, el projecte RED s’obrirà a tota la comunitat educativa per primera vegada i de manera gratuïta. Un equip de periodistes coordinarà un pla de treball perquè els estudiants puguin convertir-se en periodistes des de casa.

D’aquesta manera, la iniciativa “Som periodistes junior” anima qualsevol estudiant de secundària o batxillerat a elaborar continguts online per a les diferents àrees temàtiques dels diaris RED: Ciència, Esports, Cultura i Vida. Els continguts es publicaran en RED Report, el web que agrupa tots els continguts dels diaris RED.

Aquest pla de teletreball per a les escoles s’adapta a el contingut curricular de cada assignatura: ciència i tecnologia, ciències socials, llengua, etc. D’aquesta manera, els docents disposaran d’una eina per treballar l’actualitat amb els alumnes des de casa.

Aquest any, la iniciativa compta amb prop de 40 centres i un miler de joves periodistes. Cada institut desenvolupa un diari escolar en format digital que els alumnes i les alumnes s’encarreguen d’escriure, dirigir i editar.

 

Periodisme a les aules

Junior Report llança cada mes un paquet de recursos educatius sobre un tema d’actualitat global perquè els alumnes i les alumnes puguin treballar les notícies a classe.

Fins al moment, el diari ha creat continguts pedagògics per parlar de la caiguda del Mur de Berlín, el Brexit, el canvi climàtic, els refugiats o les protestes a Hong Kong, entre d’altres temes.

Els centres educatius poden adquirir aquests materials de manera individual o bé subscriure per accedir a tots els recursos.

 

Descarrega’t de forma gratuïta els recursos didàctics sobre el coronavirus aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here