La desigualtat racial dels Estats Units, en dades

Destaquem alguns indicadors per analitzar la desigualtat que pateixen les persones afroamericanes als Estats Units. (Junior Report)

Les persones afroamericanes a Amèrica del Nord tenen menys possibilitats de cursar estudis superiors i més possibilitats de ser empresonats

El 25 de maig de 2020, l’afroamericà George Floyd va morir sota custòdia policial mentre era arrestat. Des d’aquest moment, milions de manifestants units sota el lema ‘Black Lives Matter’ (les vides dels negres importen, en català) han protestat als Estats Units i també al voltant del món contra la violència policial i el racisme.

I és que, als Estats Units, les persones afroamericanes encara tenen menys possibilitats de cursar estudis superiors que les blanques, ja sigui per la seva situació econòmica o pel seu context social. Això es tradueix en menys oportunitats laborals i més precarietat. A més, també tenen més possibilitats d’acabar a la presó. Destaquem alguns indicadors per analitzar la desigualtat racial als Estats Units.

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here