La immersió com a mètode per aprendre idiomes… i molt més!

Una jove estudiant gaudeix de la seva llibertat en una nova ciutat. (Lorado /Getty Images)

Aprendre anglès a l’estranger, una experiència per viatjar a un altre país i conèixer-te millor a tu mateix

Per Judith Vives

Conèixer nous idiomes és indispensable, no només per ampliar coneixements, sinó també per posar-nos a prova, per millorar la nostra comunicació i, per descomptat, per obrir-nos noves oportunitats de futur.

La forma més habitual d’aprendre un idioma és a través d’un curs o classes particulars. Aquestes són útils perquè et permeten conèixer la gramàtica, l’ortografia i les normes generals per a poder expressar-te en aquest idioma.

No obstant això, a tots els estudiants el que més complicat els resulta és vèncer aquesta timidesa i parlar una altra llengua amb fluïdesa i desimboltura. Les classes convencionals no sempre permeten posar aquestes habilitats en pràctica.

Per a això hi ha una fórmula infal·lible: la immersió. Consisteix en aprendre l’idioma a partir de la pràctica diària, en situacions quotidianes en què et vegis obligat a utilitzar la llengua.

La millor manera d’aprendre anglès per immersió consisteix a passar una temporada en un país angloparlant.

Hi ha moltes opcions de campaments internacionals i estades de a l’estranger, ja sigui en residències o en famílies, pensades perquè els joves puguin practicar i millorar visiblement el seu nivell d’anglès.

Aquests campaments afavoreixen l’assimilació de l’idioma, ja que t’obliguen a estar contínuament interactuant amb els altres en la llengua que està aprenent.

I si ja coneixes la llengua perquè fa temps que la vas estudiar, la immersió et permet posar-la en pràctica, aprendre noves expressions i recuperar la facilitat d’expressió en aquest idioma.

Però guanyar fluïdesa i millorar la teva expressió en anglès no és l’únic avantatge de la immersió. De fet, aquest mètode aporta moltíssims altres beneficis. Vols saber quins són? Te’ls expliquem de la mà de Language4You.

 

Et permet alimentar la teva curiositat

Quan te’n vas a estudiar anglès a l’estranger tens l’oportunitat de submergir-te en una nova cultura i descobrir menjars diferents, sabors i olors nous.

I, per descomptat, coneixes gent nova: veus com es vesteixen, coneixes els seus gustos musicals, quines sèries veuen, què llegeixen, els seus horaris de classe o de treball i moltes coses més.

En els campaments i cursos d’anglès a l’estranger normalment t’allotges a casa de família natives, de manera que pots viure com un autèntic local i fer amics que potser et durin tota la vida i juguin un paper important en ella.

 

Creixeràs com a persona

Realitzar una estada a l’estranger per aprendre un idioma per immersió és una experiència apassionant que t’ajuda a descobrir-te tu mateix.

No es tracta només d’un viatge d’oci o turisme, sinó d’una autèntica aventura que et permetrà sortir del teu ambient habitual i de la teva rutina, i hauràs d’aprendre a defensar-te i organitzar-te.

Amb aquesta experiència potenciaràs i desenvoluparàs les teves capacitats intel·lectuals i guanyaràs en empatia, en coneixement, en seguretat, en confiança, en humilitat, en responsabilitat. És una experiència vital irrepetible.

En definitiva, la immersió no és només un mètode per aprendre idiomes… És un autèntic viatge al teu interior del qual tornaràs transformat com a persona.

Informació elaborada en col·laboració amb Language4You

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here