La música del futur sona en coreà

La cantant coreana Hyemin. (Twitter)

Gerard Miralpeix, productor i compositor, col·labora amb l’artista coreana Hyemin

Per Judith Vives

La música coreana s’ha anat introduint en les nostres vides fins a esdevenir un fenomen global.

Joves d’arreu del món embogeixen amb els grups de l’anomenat K-pop, o pop coreà, que compten amb milers i fins i tot milions de seguidors, com és el cas de BTS o Twice.

En països com els Estats Units, França o Alemanya, el K-pop causa autèntic furor i a Espanya cada dia suma més adeptes.

 

El K-pop

Els grups de K-Pop no toquen només un tipus de música en concret. L’etiqueta engloba molts estils musicals diferents, com el rock, l’electrònica, el country o el hip-hop, interpretats en coreà.

Les seves cançons d’èxit acostumen a ser temes enganxosos amb ritmes contagiosos, però també hi pot haver balades i altres composicions més lentes.

Entre els fans del K-pop es compta Gerard Miralpeix, un exalumne de producció musical de Microfusa que va quedar captivat per aquest estil quan estava estudiant.

De fet, en Gerard sempre ha tingut interès per la cultura oriental, el que l’ha portat a compondre bandes sonores per a animes japonesos.

Ara ha tingut l’oportunitat de col·laborar amb una de les estrelles d’aquest fenomen, la cantant Hyemin.

Aquesta jove cantant i actriu va començar la seva carrera als 13 anys col·laborant amb diferents grups. Va venir a viure a Espanya amb l’objectiu d’iniciar la seva carrera en solitari amb més llibertat.

 

Dos temes nous per Hyemin

Gerard Miralpeix, que ja comptava amb experiència en composició i producció, va descobrir que Hyemin era a Madrid estudiant espanyol. Va decidir contactar amb ella a través de les xarxes socials per proposar-li una col·laboració musical.

“Em va contestar el seu mànager per demanar-me mostres de cançons”, explica Miralpeix, a qui al principi li van dir que trigarien a col·laborar perquè Hyemin estava acabant el seu primer àlbum.

No obstant això, les cançons de Gerard van agradar tant que el van avisar al cap de dues setmanes per incorporar dos dels seus temes al disc de la cantant coreana.

En concret, les cançons que Gerard Miralpeix ha compost per Hyemin es titulen “Sarang“, que s’ha convertit en la balada del disc, i “I wanna be“, un tema amb ritmes de trap que explica una història d’amor. A més, Gerard també ha col·laborat en la producció d’un tercer tema inclòs en aquest disc.

La col·laboració de Gerard amb Hyemin ha estat tan productiva que ja estan treballant en nous projectes, com un disc d’inspiració nadalenca.

Informació elaborada en col·laboració amb Microfusa

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here