La nova aventura dels Vallbona i una novel·la sobre el racisme

Portades dels llibres. (SM / Cruïlla)

Cada mes et recomanem una novetat literària

Per Judith Vives

SM/Cruïlla ens recomana cada mes una novetat literària ideal per als lectors més joves. El llibre d’aquest mes és ‘Els Forasters del Temps 9: L’aventura dels Vallbona i els inventors del futbol‘.

En aquesta nova aventura, els Vallbona, també coneguts com Els Forasters del Temps, tornen a viatjar en el temps i, en aquesta ocasió, arriben a Londres l’any 1863. Aterren davant la famosa Taverna Freemasons’, lloc en el qual es va inventar el futbol modern.

Però no esperen que els integrants de “Les Rates”, la banda més perillosa de la ciutat, segrestin a Sebastià i Mari Carmen i els proposin el repte de jugar un partit per garantir-los la seva supervivència. Aquesta vegada, per escapar-se, decideixen viatjar de nou en el temps per demanar ajuda als seus amics, els integrants de l’equip de futbol del Gironeta, els integrants del qual es coneixen també com a Els Futbolíssims.

A l’ombra del Big Ben, a la capital de l’imperi britànic, Els Forasters i Els Futbolíssims uniran forces per primera vegada contra un enemic molt poderós. I potser, sense saber-ho, donaran algunes idees que canviaran el futbol per sempre.

Roberto Santiago, autor dels Futbolíssims, és també el creador dels Forasters del Temps. La col·lecció està protagonitzada per una família, els Vallbona, que viuen a Moratalaz i disposen de tot el temps de món per viatjar a través d’un forat negre que apareix davant seu.

 

Per pensar sobre el racisme

Aquesta setmana, a més, SM/Cruïlla ens recomana aquest títol per reflexionar sobre el racisme i la discriminació: ‘L’aventura de Saïd’, de Josep Lorman.

Seduït pel cotxe de Hussein i empès per la misèria i la manca d’expectatives, Saïd, un jove marroquí, decideix deixar el seu poble, la família i els amics per lliurar-se a l’aventura d’obrir-se camí a Barcelona.

No obstant això, no passa molt temps fins que comprova que l’odi i la violència són habituals a la vida. Ha de fer front a un grup de caps rapats, encarar-se amb els problemes a l’hora d’aconseguir la documentació que legalitzi la seva situació, i experimentar el rebuig dels pares de l’Anna, la jove universitària de la qual s’enamora.

Amb el suport de l’Ana, s’atreveix a declarar com a testimoni en el judici per la mort d’un company seu, assassinat per uns nois de la ultradreta. El seu testimoni té un preu: ha de tornar al Marroc, perquè no té la documentació en regla.

Informació elaborada amb col·laboració amb SM/Cruïlla

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here