La universitat: un trampolí per madurar

Maria Gràcia (dreta) en una de les seves pràctiques a l'hotel W d'Amsterdam (EUHT StPOL)

La possibilitat de realitzar pràctiques internacionals és un dels factors més valorats pels estudiants de gestió hotelera i turística

Per Laura Andrés

Hi ha persones que consideren que l’etapa universitària és la més bonica de la vida. Infinitat d’aprenentatges i companys que poden convertir-se en amics per sempre.

Durant els quatre anys de carrera, els estudiants s’enfronten a diferents experiències que els permeten créixer com a persones i això converteix la universitat és un trampolí per madurar i per aconseguir allò que es proposen.

En aquest sentit, les pràctiques no només són una primera finestra al món laboral sinó que a més són una gran oportunitat per aprendre fent. Així ho considera Maria Gràcia, alumna del Grau en Gestió Hotelera i Turística de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL).

“Fem pràctiques des del primer dia. Tractant-se d’un Hotel-Escola, realitzem pràctiques als departaments de recepció, cuina i sala, la qual cosa ens permet interactuar amb clients reals i tractar amb situacions reals”, explica.

Per a aquesta estudiant, el fet d’encarregar-se de les tasques pròpies d’un hotel, envoltada de companys i sota la supervisió d’un professor, suposa “un gran aprenentatge”.

 

Pràctiques als Estats Units i Holanda

Juntament amb les pràctiques que realitzen diàriament, els alumnes del Grau en Gestió Hotelera i Turística també tenen la possibilitat de fer pràctiques a l’estranger.

“A l’estiu de segon curs vaig decidir anar als Estats Units. Vaig treballar a l’Hotel Marriot de Nashville, a Tennessee, durant tres mesos i mig. Va ser una immersió lingüística i una gran oportunitat per madurar”, apunta Gràcia, qui posteriorment va realitzar pràctiques a l’Hotel W d’Amsterdam.

Les pràctiques internacionals es poden multiplicar estiu rere estiu, a més de comptar amb l’opció de realitzar un Erasmus amb alguna de les universitats en conveni amb EUHT StPOL.

Aquest tipus d’experiències professionals a l’estranger obliguen els estudiants a “espavilar-se”, segons reconeix Gràcia, i això els permet créixer a nivell personal i professional.

 

Una família internacional

Compartir experiències de pràctiques en diferents països fa que el cercle d’amistats i contactes professionals creixi més enllà de l’aula. A aquest fet se suma la forta internacionalització dels estudis d’hoteleria i turisme.

Per exemple, EUHT StPOL compta amb un alumnat de més de 30 nacionalitats diferents. “A la universitat hi ha gent que ve de l’Índia, de Taiwan… Hi ha una gran integració social i internacional”, detalla Gràcia.

Quatre anys d’universitat durant els quals es genera “un gran sentiment de família” i en els quals els estudiants creen llaços d’amistat que poden durar tota la vida.

Informació elaborada en col·laboració amb EUHT StPOL

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here