LCI Barcelona renova amb Junior Report com a ‘partner’ especialitzat en disseny

Interior de les instal·lacions de LCI Barcelona.
Interior de les instal·lacions de LCI Barcelona.

LCI Barcelona, Escola Superior Oficial, fomenta el potencial creatiu i humà dels estudiants per assumir els reptes del món actual

L’escola LCI Barcelona renova un any més el seu acord de col·laboració amb el diari per a joves lectors Junior Report, impulsor del projecte Revista Escolar Digital (RED) i dels tallers d’educació mediàtica per alumnes de primària i secundària. 

LCI Barcelona repeteix com a partner de Junior Report amb l’objectiu de fomentar la creació i difusió de recursos i materials sobre l’ús del disseny en totes les seves modalitats: disseny de moda, gràfic, d’interiors, de videojocs i de producte.

Fruit d’aquest acord de col·laboració, els equips de LCI Barcelona i del diari per a joves dissenyaran una unitat didàctica sobre disseny orientada als centres educatius i redactaran un cicle d’articles que orientaran els joves redactors en l’àmbit del disseny, així com en la fotografia, el management i la innovació.

L’ús de materials i tècniques sostenibles és un altre dels valors que fomenta l’escola entre l’alumnat i que tindrà gran presència en els continguts publicats a Junior Report.

 

El treball col·laboratiu entre els estudiants és un dels objectius de l’escola, que també comparteix i posa en pràctica Blue Globe Media, empresa editora del diari Junior Report i dels projectes d’educació mediàtica.

“Des de Junior Report busquem institucions de referència per crear continguts especialitzats de diferents matèries orientats a estudiants de secundària i batxillerat. L’acord amb LCI ens permet seguir creant recursos i unitats didàctiques per introduir l’àmbit del disseny, de la moda i de la fotografia a les escoles i instituts. L’objectiu és que els estudiants tinguin accés a materials contextualitzats, rigorosos i pràctics per informar-se, debatre, escriure i descobrir de primera mà aquest àmbit de coneixement”, explica Francesc Castanyer, director de Junior Report.

Pioners en el món del disseny

LCI Barcelona entén el disseny com una eina per a la millora i la recerca de solucions per a les persones, la col·lectivitat i l’empresa, i és a través dels seus Títols Superiors Oficials, Diplomes Universitaris, Màsters i Postgraus i formacions amb professionals en actiu que fomenta l’interès dels més joves per aquest sector.

“Des de LCI Barcelona ens sentim molt satisfets de la nostra col·laboració amb Junior Report, ja que ens permet reforçar els nostres vincles amb els instituts i aportar el nostre coneixement a tots aquells estudiants de secundària i batxillerat interessats en el disseny, l’animació o la fotografia”, comenta Sílvia Viudas, directora general de LCI Barcelona.

En el marc del projecte Revista Escolar Digital (RED), l’acord també preveu l’organització de visites a les instal·lacions de l’escola, situada a la ciutat comtal, amb l’objectiu que els reporters júnior coneguin de primera mà com funciona el centre i quin tipus d’estudis poden desenvolupar-hi.

Entrada a les instal·lacions de LCI Barcelona, Escola Superior Oficial.
Entrada a les instal·lacions de LCI Barcelona, Escola Superior Oficial.

Junior Report dissenya unitats didàctiques per llegir i treballar l’actualitat a l’aula. També ofereix recursos d’educació mediàtica per fomentar la lectura crítica dels mitjans de comunicació. Consulta la nostra pàgina web!

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here