Lectura des de casa per lluitar contra el coronavirus

Plataformes com Legiland permeten seguir gaudint de la lectura fins i tot durant el confinament pel coronavirus.

Durant la quarantena podem treure molt de partit als llibres gràcies a plataformes com Legiland

Per Judith Vives

Per frenar la pandèmia del coronavirus tothom ha de quedar-se a casa. Tenim per davant una temporada de recolliment a la llar, en què adults i nens passaran molt temps junts. Per això és molt important organitzar-se i fixar unes rutines perquè aquests dies no siguin un caos.

En aquesta situació excepcional, els adults han de seguir treballant des de casa, mentre que els petits han de seguir aprenent i no perdre els hàbits escolars.

Res millor que els llibres i la lectura com a forma per aprendre i alhora entretenir-se en aquests dies que passarem a casa. En temps de crisi cal estar més despert que mai per aprofitar les oportunitats que se’ns presenten.

Treure partit a la lectura és una d’aquestes oportunitats, no només per als (futurs) lectors, sinó també per al professorat i les famílies“, apunta Jesús Hernán de Legiland,

 

Com treure partit a la lectura durant el confinament?

Avui en dia les noves tecnologies, les xarxes socials i moltes plataformes ens poden ajudar a mantenir-nos connectats i continuar amb moltes activitats de forma més o menys normal. També en el cas dels llibres i la lectura.

Legiland és una de les eines més útils perquè els infants puguin seguir llegint i treballant la comprensió lectora. Es tracta d’un recurs digital que permet a l’alumnat triar les seves pròpies lectures i avançar al seu ritme, de manera autònoma.

Al mateix temps, la plataforma també facilita que els professors facin un seguiment individualitzat del progrés de cada lector/a des de casa. Aquests poden rebre recomanacions de professors i familiars i descobrir nous títols gràcies a l’activitat d’altres lectors.

Legiland també et suggereix llibres, molts dels quals trobaràs disponibles en el sistema eBiblio de préstec digital de les biblioteques públiques, de manera que no t’has de preocupar per no poder-hi anar de forma presencial.

A causa de la situació de tancament de centres educatius, des de @Legiland volem ajudar al #professorat i famílies. Per…

Posted by Legiland on Friday, 13 March 2020

Entre els continguts digitals que es poden llegir en aquesta plataforma també hi ha articles de divulgació especialment creats per als més joves. D’aquesta manera, els petits de la casa poden seguir aprenent i aprofundint en els temes treballats a l’escola.

Legiland està gamificat amb nivells, avatars, medalles, missions lectores, concursos … per motivar els lectors a seguir llegint qualsevol tipus de gènere i lectura.

 

Un recurs per a docents i alumnes

Després del tancament de centres educatius, Legiland vol aportar el seu granet de sorra i ajudar a el professorat i les famílies a passar millor la quarantena. Per això, ha pres dues mesures perquè la lectura sigui aprenentatge i entreteniment aquests dies.

En primer lloc, l’alumnat de les plataformes Legiland i YoLeo Club trobarà un bon nombre d’articles de lectura digital i gratuïta. Durant els propers dies s’aniran incorporant més continguts digitals per donar més opcions de lectura.

D’altra banda, qualsevol centre educatiu que ho sol·liciti a través del formulari del web, podrà sol·licitar accés a aquestes dues plataformes per fomentar la lectura i que el professorat pugui fer seguiment entre els seus alumnes fins a final de curs.

D’aquesta manera, Legiland vol contribuir al fet que quedar-se a casa sigui compatible amb l’aprenentatge i gaudi dels nens, nenes i joves a través de la lectura.

Informació elaborada en col·laboració amb Legiland

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here