L’Escola GEM presenta la seva Revista Escolar Digital a la Trobada de Centres Innovadors

Una de les redactores del diari de l'Escola GEM, capçalera del projecte Revista Escolar Digital (Junior Report).

El centre de Mataró, que participa per segona vegada al projecte, en destaca la importància a l’hora de desenvolupar l’esperit crític dels alumnes

L’Escola GEM de Mataró ha presentat el seu diari escolar digital en el marc de la Trobada de Centres Innovadors de Catalunya, celebrada a finals d’octubre a Mataró.

La capçalera de l’Escola GEM forma part del projecte Revista Escolar Digital (RED), una iniciativa impulsada pel diari per a joves Junior Report a través de la qual els estudiants són els responsables d’escriure, editar i gestionar el diari del centre. D’aquesta manera poden tractar temes propers, que els afecten directament i en els quals se senten implicats.

Els diaris RED no només suposen un aprenentatge per a l’alumne, sinó que també ofereixen l’oportunitat de participar en actes que se celebren en el seu municipi, a més de treballar en xarxa amb altres centres participants i aportar diferents punts de vista sobre les mateixes realitats.

“Aquest projecte és molt important per desenvolupar l’esperit crític dels alumnes”, ha destacat Mònica Castanyer, representant de l’Escola GEM, a més de valorar l’aplicació de competències transversals en l’activitat.

Per Castanyer, el fet de participar al projecte per segon any ofereix la possibilitat d’ampliar expectatives i tractar nous formats informatius. “Hem après i ens hem coordinat millor, i això ens dóna la possibilitat de continuar millorant”, assegura.

La 6a Trobada de Centres Innovadors va reunir més de 260 professionals i docents de diferents centres educatius per a intercanviar experiències sobre innovació tecnològica i com aplicar les noves tecnologies a l’aula.

 

Nou curs, nova redacció

La redacció de l’Escola GEM Report està formada per 12 alumnes de 4t ESO encarregats de redactar els continguts i organitzar les seccions.

Els redactors junior treballen els diferents gèneres i formats periodístics: notícia, fotonotícia, entrevista, reportatge, article d’opinió… I fins i tot incorporen nous formats audiovisuals, com els vídeos o il·lustracions.

L’any passat, els redactors del diari escolar van poder assistir a la representació del musical El despertar de la primavera i visitar els estudis radiofònics de Catalunya Ràdio, una experiència que “no oblidaran mai”.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here