L’Índia no es rendeix al coronavirus

Les entitats socials i fundacions presents al terreny treballen per a contribuir a pal·liar la difícil situació al país

El coronavirus continua castigant l’Índia amb duresa. Tot i les mesures de confinament imposades pel govern, el país del Ganges ja és el més afectat per la malaltia a l’Àsia, i el tercer a tot el món, només per darrere dels Estats Units i el Brasil.

 A més del problema sanitari, el coronavirus està generat grans problemes econòmics i socials. En molts pobles rurals del país s’està creant un rebuig social molt important cap a les persones infectades i el personal sanitari per por a la malaltia.

“Això empitjora la situació de moltes persones, que amaguen que estan contaminades pel virus per no patir l’estigma, la qual cosa provoca una major expansió de la malaltia”, expliquen des de la Fundación Vicente Ferrer, que està centrada a combatre la pandèmia a les regions on actua, com als estats d’Andhra Pradesh i Telangana, al sud del país. Des de la institució apunten que aquesta situació és una de les principals causes del creixement de casos que s’està registrant a les zones rurals.

 

De les classes de tenis a la distribució d’aliments

En aquests moments, l’estat que està patint un creixement de casos de Covid-19 més gran al país és Andhra Pradesh, on es troba el centre Nadal Education Tennis School (NETS). En aquest escola, la Fundació Rafa Nadal, en col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer, treballa amb l’objectiu de fomentar la integració social i el desenvolupament personal de nens i nenes de la zona, a través de la pràctica del tenis i del reforç acadèmic.

A l’Índia, el govern va decretar el confinament de la població el dia 19 de març. Va tancar escoles i altres centres per l’emergència sanitària. Durant aquest període, l’equip del NETS ha seguit implicat amb les famílies i els nens de l’escola, “per tal d’assegurar-nos que estiguessin bé i que les famílies més necessitades rebessin paquets de menjar”, explica Vishal Vijayakumar, coordinador del centre.

De fet, el mateix personal del NETS s’ha sumat a les tasques de distribució de paquets de menjar, per tal pal·liar la falta d’aliments ocasionada pel confinament.

Malauradament, encara no se sap quan es podrà reprendre l’activitat habitual al NETS, circumstància que sembla complicada en aquests moments, ja que segons explica Vishal, la situació “està empitjorant”. Toca mantenir-se forts i seguir lluitant contra el virus.

Informació elaborada en col·laboració amb la Fundació Rafa Nadal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here