L’NBA torna a la pista

Torna la temporada 2019/2020 de l’NBA després de l’aturada més gran en la història. (AP Photo/Tim Reynolds)

Després de gairebé cinc mesos d’aturada a causa del coronavirus, el 30 de juny torna l’NBA als Estats Units, sense públic 

L’11 de març de 2020 l’Associació Nacional de Bàsquet dels Estats Units, l’NBAanunciava en un comunicat oficial la suspensió de la lliga de bàsquet professional fins a nou avís. La decisió es va prendre a causa del fet que un jugador de l’equip Utah Jazz havia estat contagiat amb el nou coronavirus. 

Després de gairebé cinc mesos sense disputar un partit oficial, l’NBA torna el dia 30 de juliol, i ho fa després de l’aturada més gran en la història d’aquesta lliga. Ja són 22 els equips que estan entrenant per a la represa de la temporada 2019-2020 que tindrà lloc a Orlando (Florida). 

 

Els partits tindran lloc dins de l’ESPN Wide World of Sports del Walt Disney World Resort d’Orlando. El parc d’atraccions funcionarà com a complex del torneig, perquè les seves instal·lacions serviran per a allotjar als jugadors, entrenar i per a disputar els partits. 

Mesures per evitar contagis 

Que es torni a la pista no significa que tot torni a ser com abans. Per a poder disputar els partits de final de temporada de manera més segura, l’NBA va compartir al juny el pla elaborat per a fer front al coronavirus. 

Igual que en altres lligues esportives que ja s’estan disputant en altres països, no es permetrà l’entrada de persones a l’estadi. Només podran accedir jugadors, periodistes, executius dels diferents equips i treballadors del recinte. 

Els jugadors han romàs aïllats, alguns des de finals de juny, en els tres hotels que utilitzen d’allotjament en el Resort Disney a Orlando. D’aquesta manera es buscava frenar els contagis. 

Els partits i entrenaments es disputaran dividits en tres llocs: The Arena, HP Field House i el Visa Athletic Center i, el calendari d’un dia de partit ve estrictament planificat. 

Existeix una previsió de testatges de cada jugador i, en cas que algun donés positiu, ingressarà en l’Allotjament d’Aïllament”, però no suspendrien la temporada si el nombre de casos de COVID-19 fos “petit o esperat”, segons l’organització. 

En el cas que algun jugador necessités abandonar el complex de Disney, hauria d’aïllar-se de 10 a 14 dies i realitzar un altre test. A més, l’organització assenyala que es descomptaria del sou d’aquest jugador la quantitat pels partits als quals no hagués assistit. 

 

Elles també existeixen 

No són només els jugadors masculins els que tornen. I és que la Lliga Femenina de Bàsquet Professional, la WNBA, també tornarà a disputar la competició que anava a començar el 15 de maig i va haver de ser posposada a causa de la Covid-19. 

Ho farà a Bradenton (Florida), en l’Acadèmia IMG, però les regles variaran. El 25 de juliol va començar un calendari de 22 partits de temporada regular i la disputa dels playoffs o eliminatòries (previstes per a octubre), que marcaran la temporada. 

D’aquesta manera, les jugadores dels 12 equips disputants  ja es troben allotjades en un únic complex, el IMG Academy i, segons va declarar la seva delegada, Cathy Engelbert, seguiran en contacte amb metges i autoritats de salut pública, aplicant sempre les pautes de protecció necessàries. 

A més, coincidint amb les protestes estatunidenques per la mort de George Floyd, la WNBA ha anunciat que aquest any 2020 serà un any de lluita per la justícia social. La seva missió és impulsar converses necessàries sobre raça, el dret a votar, la defensa del col·lectiu LGTBIQ+ i el control d’armes. 

Per a això, el Consell de Justícia Social de la WNBA ha programat espais dissenyats per a converses, taules rodones virtuals, podcasts de jugadores i altres, tot això, per a abordar la història de desigualtat al país americà. 

 

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

COMPARTIR
Article anteriorDos mil estudiants participaran en una xarxa de revistes escolars 
Article següentLluitar contra la desigualtat de gènere en el món dels videojocs
Periodista i comunicadora audiovisual. Realitzant el Màster en Periodisme Avançat i Reporterisme a la Universitat Ramon Llull. Ha realitzat reportatges televisius al sud d’Itàlia pel programa Blog Europa del Canal 33 (CCMA) i ha sigut becària d’informatius a Cadena SER Catalunya. Actualment, aprenent sobre periodisme digital per a adolescents a Junior Report.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here