Música i teatre per aprendre anglès

Estudiar música ajuda a l'aprenentatge de l'anglès. (damircudic / Getty)

Aquestes activitats poden ajudar-nos a aprendre idiomes i millorar les nostres habilitats comunicatives

Per Judith Vives

Tothom té clara la importància de parlar anglès, però no tots tenim les mateixes habilitats per aprendre l’idioma.

Tot i que no hi ha receptes màgiques, sí que hi ha alguns trucs i consells per millorar les nostres habilitats amb l’anglès. Per exemple, aprendre a través de la música i el teatre.

Per començar, es tracta d’una forma molt més entretinguda i dinàmica d’estudiar anglès que els llibres de text tradicionals. A més, aquest tipus d’activitats creatives promouen les habilitats comunicatives i interpretatives.

La formació en música i teatre sol ser molt més innovadora, personal i autèntica, i així es desenvolupen un altre tipus d’habilitats més pràctiques i útils.

La música i el teatre fomenten la seguretat i l’autoestima. La música en particular ajuda a desenvolupar habilitats mentals que potencien l’aprenentatge.

La majoria de pares i mares decideixen apuntar els seus fills a classes d’anglès des de molt petits. No obstant això, en l’actual sistema educatiu, la formació es basa en ensenyar un conjunt de normes gramaticals i ortogràfiques, sense tenir en compte altres capacitats.

«Alguna cosa està fallant en el sistema educatiu, ja que se solen assolir nivells molt bàsics. La majoria dels alumnes dediquen temps, diners i esforç a aprendre, però el problema arrel és la metodologia del seu ensenyament », comenta Barry Lynam, de Trinity College London.

Encara són poques les famílies que valoren opcions d’ensenyament més innovadores per ajudar els petits a aprendre anglès.

Entre elles, la música i el teatre resulten realment efectives, ja que contribueixen a desenvolupar un altre tipus d’habilitats que també es requereixen per expressar-se en un altre idioma.

Si l’educació bàsica de l’idioma no és l’adequada, és difícil arribar a entendre-ho i parlar-ho amb fluïdesa. Amb la música i el teatre ja no es tracta simplement d’estudiar, sinó d’aprendre a comunicar-se d’una forma entretinguda i divertida.

A Trinity College London ajuden a ensenyar anglès a través de la música i el teatre, una metodologia que ja compta amb molts usuaris a Espanya.

«Fomentem l’ensenyament i l’aprenentatge de l’anglès a través del teatre, la música i la interpretació. És un aprenentatge que motiva els nens (i no tan nens) i desenvolupa la seva confiança i habilitats de comunicació », explica Lynam.

Per garantir un bon seguiment, res millor que anar avaluant el nivell d’anglès adquirit. Els exàmens de Trinity College London també permeten aconseguir certificats reconeguts a nivell internacional que acrediten el nivell d’anglès adquirit.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Catalán | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here