Neix “Welink”, un web per potenciar la solidaritat entre veïns

Es tracta d’una start-up de voluntariat desenvolupada a Silicon Valley per tres alumnes de Lestonnac-L’ensenyança de Tarragona 

Per la redacció de Lestonnac Report

Tres alumnes de batxillerat al col·legi Lestonnac-L’ensenyança de Tarragona van començar a treballar en un projecte il·lusionant que ara ja és una realitat. Acaben de llançar Welink.

Es tracta d’un web –welink.help– que vol generar una xarxa de voluntariat i enllaços solidaris entre persona d’una mateixa comunitat. “A través d’una interfase molt intuïtiva, l’usuari es registra i escull ajudar o bé ser ajudat, donant en ambdós casos la possibilitat de categoritzar el favor que necessita o s’ofereix”, explica una de les fundadores a Lestonnac Report. Per això existeixen sis categories entre les quals es pot ajudar o ser ajudat: natura, salut, educació, cultura, esports i llar.

La iniciativa vol promoure activitats quotidianes que, per un motiu o un altre, siguin difícils de dur a terme per a algunes persones i “sense cap mena de remuneració pel mig”, amb l’objectiu de “valorar l’impacte social que té cada persona en la seva comunitat”.

El web compta ja amb els seus primers voluntaris inscrits i ha estat llançada en plena quarantena pel nou coronavirus. En un moment en què fer la compra, treure a passejar el gos o acabar els deures se’ns pot plantejar per primera vegada com un repte, però que sobretot suposen una gran dificultat per als col·lectius més vulnerables.

El procés de creació d’aquesta plataforma va començar fa un any, quan aquests tres alumnes van decidir participar en la 4a edició de l’Audi Creativity Challenge, i es van aconseguir imposar en una competició d’iniciatives socials procedents de tot Espanya. El premi va ser viure una experiència de tres setmanes al mateix rovell de l’emprenedoria mundial: Silicon Valley.

A través d’Imagine Creativity Center, una organització i incubadora de projectes d’innovació en diferents àmbits, l’equip de Welink. va poder visitar, juntament amb el seu mentor i professor Joan Pelejà, racons amagats de Los Angeles, Las Vegas i San Francisco, passant per indescriptibles paratges com els que es dibuixen en el Gran Canyó, el Death Valley o el Yosemite National Park. A través d’aquest frenètic itinerari, Welink. va anar prenent forma i, un cop a Tarragona, va poder ser desenvolupada per una gran i jove programadora, Fatima Ouakka, que va confiar en el projecte i va fer l’impossible per tirar-lo endavant tan aviat com es pugui.

Troba’ls a welink.help o a través d’Instagram i/o Twitter.

Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here